Οι υπηρεσίες υγείας του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέλη του, επεκτείνονται σταδιακά με νέες ιατρικές ειδικότητες, σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς.


Παράλληλα ενισχύθηκε ο ιατρικός εξοπλισμός των ιατρείων ή φυσικοθεραπευτριών, που λειτουργούν σε όλα τα παρατήματα.

Οι ειδικότητες αφορούν σε καρδιολόγους, παθολόγους - υπερτασιολόγους, παθολόγους - διαβητολόγους, ουρολόγους, νευρολόγους, ορθοπεδικούς και γιατρούς γενικής ιατρικής, οι οποίοι εξετάζουν τα μέλη του ΚΑΠΗ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δίνοντας προτεραιότητα στα άπορα και ανασφάλιστα άτομα. 

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα ιατρεία ή στα φυσικοθεραπευτήρια όλων των παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η., από εξειδικευμένο προσωπικό του. Τα ιατρεία ενισχύθηκαν πρόσφατα, μέσω δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΤΙΜΑ», με τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 14 απινιδωτές, ισάριθμες φιάλες οξυγόνου, μετρητές πολλών παραμέτρων και πιεσόμετρα.  

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα μέλη του, το  ΚΑΠΗ διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθύνεται στους νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και εργοθεραπευτές του, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β). 

Το σεμινάριο που αφορά στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο 2ο παράρτημα του Κ.Α.Π.Η. (Λαμπράκη 35) και θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015,  στο 4ο παράρτημα του Κ.Α.Π.Η. (Λαμπράκη 42), με ώρα έναρξης 20.30.