Να μείνει η Ελλάδα εντός ευρωζώνης. Σε αυτό συμφώνησαν, στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σμαράς, στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.


"Θα σας επαναλάβω τη γνώριμη θέση της παράταξης μου, που είναι εθνική κόκκινη γραμμή, που είναι υπεράσπιση της θέσης της Ελλάδας στην καρδιά της  Ευρώπης. Αυτή η γραμμή στηρίζει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας και γνωρίζω πως συμφωνείτε. Αυτή τη στιγμή η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η θέση αυτής της κόκκινης γραμμής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο", τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Εκτιμώ την πρωτοβουλία και την ευαισθησία σας. Η πορεία της χώρας πρέπει να μείνει αδιατάραχτη εντός του Ευρώ και της Ευρωζώνης. Και πρέπει αυτό να γίνει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων. Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός και θα δείξει και την άλλη Κυριακή ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει υπευθυνότητα", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, στο διάλογο μπροστά στις κάμερες.