«Ενημέρωσα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις πρόσφατες συνομιλίες για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τις ελληνικές αρχές».

Αυτό ανέφερε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είναι σαφές πως οι επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα χρησιμοποιήσουν πλήρως όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σήμερα σε ισχυρή θέση για να απαντήσει σε εξελίξεις εγκαίρως και αποφασιστικά, στο βαθμό που θα χρειαστεί» τόνισε η Λαγκάρντ .

«Το ΔΝΤ επίσης θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στο βαθμό που θα χρειασθεί. Συνεχίζω να πιστεύω ότι απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση για να βοηθήσουμε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηρίζονται με την κατάλληλη χρηματοδότηση και μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας» συμπλήρωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.