«Δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΝΤ, αν και κάπως ασυνήθιστο, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητο», χαρακτήρισε το αίτημα της Ελλάδας να συγκεντρώσει τις οφειλές της για τον Ιούνιο σε μία, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.


Ο ίδιος αναφέρθηκε στο προηγούμενο της Ζάμπια τη δεκαετία του '70:

«Εμείς πάντα πιστεύαμε -και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράστηκε σε αυτή την γραμμή- ότι η Ελλάδα βεβαίως θα ήταν σε θέση να καταβάλει τη σημερινή δόση. Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το βήμα, δεν μπορώ να σας απαντήσω -πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στους εκπρόσωπους της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δεχθεί αίτημα να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του δεύτερου στο Βερολίνο, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hans Boeckler. 

Ο κ. Γιέγκερ επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Δευτέρα, αλλά πρόσθεσε ότι αναζητείται χρόνος ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.