Ήταν ένα παιχνίδι - διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Τα είχε όλα: Ωραία γκολ, πάθος, δύναμη, τέχνη και... λίγες ψιλές! Όπως περίμεναν όλοι, η Μπαρτσελόνα σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήταν καλύτερη, αλλά απέναντί της βρήκε μια Γιουβέντους από τα παλιά...


Οι Ισπανοί αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν μόλις στο 4' με τον Ράικισιτς. Από εκεί κι έπειτα, όμως -κι ενώ οι απανταχού φίλοι των Μπλαουγκράνα μιλούσαν για πεντάρες και εξάρες- οι Ιταλοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, έπαιξαν δυνατά, περιόρισαν τα ατού του αντιπάλου τους και έφεραν το ματς στα ίσια στο δεύτερο μέρος, με τον Μοράτα.

Σα χαμένη φαινόταν η Μπαρτσελόνα μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες της έψαχναν την ατομική προσπάθεια -στην οποία σαφώς είναι καλύτεροι- αλλά δεν την έβρισκαν. Με μια ολιγωρία στην άμυνα, όμως, ο Σοάρες έκανε το 2-1 και, ουσιαστικά, κλείδωσε το ματς.



Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 90φεύγα από τον Νεϋμάρ, που έψαχνε το 10ο γκολ του στη διοργάνωση και το κατάφερε και μάλλον αδικεί τη Γιουβέντους, η οποία έπαιξε στα ίσια το μεγάλο φαβορί, του έβαλε δύσκολα και της αξίζουν τα μπράβο, αφού, αντίθετα από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, ανέβασε άμυνα στην... άμυνα του αντιπάλου, πίεσε σε όλες τις γραμμές κι όταν χρειάστηκε έδειξε τεχνικές αρετές -κι όχι μόνον σπρωξίματα και ξύλο. Απλά, οι Ιταλοί, έπαιζαν, απόψε, με τον καλύτερο.

Οι τελικές του αγώνα (6/7 Μπαρτσελόνα με 6/10 Γιουβέντους) δείχνουν το πόσο αμφίρροπο ήταν, τελικά, το παιχνίδι. Πραγματικός τελικός.

Οι συνθέσεις:

Juventus

Barcelona

1
Buffon(GK)(C)
15
Barzagli
19
Bonucci
26
Lichtsteiner
33
Evra
Player out
6
Pogba
Yellow card
8
Marchisio
21
Pirlo
23
Vidal
Yellow cardPlayer out
9
Morata
GoalPlayer out
10
Tévez
14
Llorente
Player in
37
Pereyra
Player in
11
Coman
Player in
1
ter Stegen(GK)
3
Piqué
14
Mascherano
18
Jordi Alba
22
Daniel Alves
4
Rakitić
GoalPlayer out
5
Busquets
8
Iniesta(C)
Player out
9
Suárez
GoalYellow cardPlayer out
10
Messi
11
Neymar
Goal
6
Xavi Hernández
Player in
24
Mathieu
Player in
7
Pedro Rodríguez
Player in