Θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης.


«Είναι ευθέως καταστρατήγηση του Συντάγματος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος,υποστηρίζοντας ότι «η πρόταση με την μετονομασία ως εθνικού ζητήματος, αφορά απολύτως δημοσιονομικά ζητήματα. Για τον κατάλογο των μέτρων που είναι κατεξοχήν φορολογικά, το έντιμο και το θαρραλέο από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν να θέσει σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση.Τον κατάλογο των 8 δισ. ευρώ που είπαμε ότι είναι τρενάκι τρόμου σε σχέση με το email Xαρδούβελη» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Φίλης: Προπαγανδαστικός ο λόγος του κ. Βενιζέλου

Προπαγανδιστικό χαρακτήρισε το λόγο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κοινοβουλευτικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Απαντώντας δε στις κατηγορίες του, περί προσπάθειας υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης ο κ. Φίλης αντέτεινε ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύει με το δημοψήφισμα ότι την σέβεται και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ο «υπότροπος με τις ΠΝΠ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για αντισυνταγματικότητα».

«Κανένα από τα επιχειρήματα του δεν ευσταθούν, δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι αφορά η πρόταση της κυβέρνησης δημοσιονομικά ζητήματα. Πρόκειται καθαρά για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και υπακούει στο άρθρο 44 παράγραφος 2 του Συντάγματος», υποστήριξε ο κ. Φίλης.

Τελικά, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε προς την πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, απορρίφθηκε.