Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά:

9:30

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Αφηγήσεις της Κρίσης, Μύθοι και Πραγματικότητες της Σύγχρονης Κοινωνίας» με επίσημες γλώσσες τα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά, στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
10:00
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας για θέματα τουριστικής διαχείρισης πόλεων, μέσω του ευρωπαϊκού έργου SCOUT, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
12:00

Εγκαίνια έκθεσης «Σχετικές κινήσεις, Julien Previeux – Ευαγγελία Κρανιώτη», στο πλαίσιο της 5ης Μπιενάλε, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, αποθήκη Β1 στο Λιμάνι.
Οργάνωση από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το ΚΜΣΤ.
17:00
Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό την ενίσχυση  των ενοριακών τραπεζών τροφίμων των Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, 28ης Οκτωβρίου. Εύοσμος.
Αντί εισιτηρίου προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης.
Οργάνωση από τη Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.
17:00

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επιχειρηματικότητα με Ευθύνη», στο ξενοδοχείο PORTO PALACE (στην αίθουσα “Dock Six II”). Οργάνωση από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

19:00
Καλοκαιρινή γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδίων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, στους χώρους του Κέντρου(Βασ.Όλγας 162).
19:00

Ημερίδα με θέματα: «Κινητά τηλέφωνα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι επιδράσεις τους» και «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και Προσχολική Ηλικία», στην αίθουσα "Λίτσα Φωκίδου" του δημαρχείου Πανοράματος.
19:00
Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα: «ΚΕΠ Υγείας – Καρδιαγγειακός Κίνδυνος και Προληπτικός Έλεγχος», στο 2ο ΚΑΠΗ Πυλαίας, Αγίου Χριστοφόρου 1 - Μαλακοπή. Οργάνωση από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας. 
19:15
Παρουσίαση του βιβλίου «Φιλοκαλικά Μελετήματα» του μακαριστού Αγιορείτη Μοναχού π.Μαρκέλλου Καρακαλλινού  (1936-2006), στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, Κρίσπου 7. Οργάνωση Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».
19:30
Τελετή αποφοίτησης μαθητών του ελληνικού τμήματος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Φοίνικα.
20:00

Παρουσίαση βιβλίου του Αναστασίου Μ.Τάμη, με τίτλο: “Macedonian Hellenes in Oceania”, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4.
Ομιλητές: Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ., Αναστάσιος Μ. Τάμης, Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Επιστημών του University of Notre Dame Australia, Πρόεδρος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών.
Συντονίζει ο Βασίλειος Ν. Πάππας, Δικηγόρος, Δρ. Ιστορίας, τ. Βουλευτής, Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
 
21:00
Συναυλία τζαζ με το συγκρότημα «Χάρης Ιωάννου Quartet» στο πλαίσιο του Jazz στον Κήπο, στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης. Αφιέρωμα στον Cole Porter.
21:15

Συναυλία με Rock & Jazz συγκροτήματα, στο πλαίσιο των Μουσικών Συναντήσεων “Festival 2015”, στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Σχολείου της Πυλαίας.