Απλησίαστα έχουν γίνει, για τον μέσο Έλληνα, τα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο. Για δυο διανυκτερεύσεις κάποιος θα χρειαστεί... έναν μισθό του ιδιωτικού τομέα (μαζί με εισιτήρια και διατροφή)! Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές πέφτουν...


Ο τουρισμός, πλέον, σε αυτούς τους προορισμούς, είναι μόνον για τουρίστες από το εξωτερικό και για νέους που είναι αποφασισμένοι, αν χρειαστεί, να κοιμηθούν και... στην παραλία μέσα σε σλίπινγκ μπαγκ! Αυτό προκύπτει από τις τιμές που ανακοίνωσε η γνωστή ταξιδιωτική πλατφόρμα trivago.gr.

Αναλυτικά:

Με την προσοχή στραμμένη στην πορεία των ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών, σε μηνιαία βάση, παρατηρούνται εξίσου αυξήσεις και μειώσεις. 

Στο Ηράκλειο, η μέση τιμή διανυκτέρευσης ανήλθε στα 90 ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά μόνο δύο περίπου τοις εκατό, ενώ αντίθετα, τα ξενοδοχεία στους Δελφούς είναι για τον Ιούνιο κατά 2,4 τοις εκατό πιο οικονομικά προσιτά.  

Καμία μεταβολή δεν παρουσιάστηκε στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιωαννίνων, οι οποίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα. 

Μειωμένες φαίνονται οι τιμές στο Ναύπλιο, οι οποίες είναι κατά έξι τοις εκατό πιο χαμηλές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό μείωσης παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ των μεγαλύτερων αυξήσεων είναι οι ξενοδοχειακές τιμές στις Σπέτσες με μέση τιμή στα 140 ευρώ, στη Σαντορίνη με 253 ευρώ και στη Μύκονο με 268 ευρώ. Αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές υπήρξαν και στη Νάξο, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης διαμορφώνεται στα 70 ευρώ, 27,3 τοις εκατό πιο υψηλά σε σχέση με τα 55 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη τιμή του Μαΐου, αλλά και στη Ρόδο όπου η μέση τιμή ανέρχεται στα 97 ευρώ.

Σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη μεταβολή προς τα πάνω παρατηρείται στους Δελφούς, όπου τα ξενοδοχεία έχουν κατά 41,4 τοις εκατό υψηλότερες τιμές. Εξίσου αξιοσημείωτη είναι και η μεταβολή τιμών των ξενοδοχείων της Μυκόνου, αφού πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα οι τιμές ήταν κατά 26,4 τοις εκατό χαμηλότερες. Κατά 22 τοις εκατό αυξήθηκαν φέτος οι τιμές και στην Πάρο, ενώ η Σαντορίνη και τα Χανιά ακολουθούν με επίπεδο αύξησης 18 περίπου τοις εκατό.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε ελληνικούς προορισμούς: