Αναστολή πληρωμών προς ΙΚΑ, τράπεζες και εφορία ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος


Την αναστολή, χωρίς τόκους και ποινές, των πληρωμών προς το ΙΚΑ, την εφορία και τις Τράπεζες ζήτησε με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από την κυβέρνηση.


Η επιστολή απευθύνεται στους κ.κ. Γιάννη Βαρουφάκη, Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Δημήτρη Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και Κατερίνα Σαββαίδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα κάτωθι:


«Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν  αυξήσει το αίσθημα της ανασφάλειας τόσο των πολιτών, όσο και των επιχειρήσεων. 

Η δυσκολία στην πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών και το πάγωμα των τραπεζικών κινήσεων, επιβάλουν την αναστολή των πάγιων πληρωμών από πλευράς επιχειρήσεων.

Για το λόγο αυτό ζητούμε την αναστολή, χωρίς τόκους και ποινές, των πληρωμών προς το ΙΚΑ, την Εφορία (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λ.π.), των ρυθμίσεων προς τις Τράπεζες, τουλάχιστον έως το τέλος του Ιουλίου και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι να επανέλθουμε σε μια φυσιολογική οικονομική κατάσταση».

Σχόλια