Απίστευτο! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με τον δήμαρχο της Αθήνας Γ. Καμίνη, που ανέλαβαν πρωτοβουλία κατά του διχασμού, πήγαν να επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, αντί για το Προεδρικό Μέγαρο, πήγαν στο... Μαξίμου!


Μπουτάρης και Καμίνης, κατέβηκαν, αλα μπρατσέτα, την Ηρώδου Αττικού και, στη γωνία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δημοσιογράφων, έστριψαν αριστερά και μπήκαν στο Μαξίμου! Πήγαν ως την είσοδο κι εκεί, ο αστυνομικός φρουρός, τους ρώτησε αν είχαν ραντεβού με τον πρωθυπουργό! Όπως ήταν φυσικό, οι δυο δήμαρχοι άλλαξαν... ρότα και, λίγο αργότερα, διάβαιναν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.

Δεν έκαναν λάθος...

Η αλήθεια, βέβαια, δεν είναι ότι οι δυο τους χάθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Απλά, πέρασαν από το Μαξίμου, για να παραδώσουν την κοινή τους δήλωση, που αφορά το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής. Στη συνέχεια πήγαν στο προεδρικό μέγαρο.

Εκεί, μπροστά στους δημοσιογράφους, στο γνωστό διάλογο που γίνεται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους φωτορεπόρτερ, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε: "Τα δημοψηφίσματα φέρνουν διχασμό". Και λίγο αργότερα, πρόσθεσε: "Αν δεν επέλθει συμφωνία, αυτό θα είναι μεγάλη ζημιά για τη χώρα".

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Μπουτάρης, αφού μίλησε για το 1,5 εκ. ανέργων που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες πολιτικές, δήλωσε:

"Υπάρχει λύση και πρέπει να τη βρούμε. Πρέπει να βρεθεί η λύση και να μη γίνει το δημοψήφισμα"

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης, έκανε λόγο για "διεθνή απομόνωση" και κάλεσε "και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να επανέλθουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων". Εξέφρασε την ελπίδα συμφωνίας "έστω την τελευταία στιγμή", αλλά "αν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, λέμε ανεπιφύλακτα ναι στην Ε.Ε.".

Απευθυνόμενος στο κομμάτι των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που "αγωνιστήκαμε παλι'α μαζί" να ψηφήσουν... "όχι στο όχι"!