Τελικά ο Κλάους μίλησε. Ο Στέφανος Αθανασιάδης κράτησε το λόγο του και είπε κάποια πράγματα για το τι έγινε στην ομάδα αυτήν τη χρονιά και το τι έφταιξε που ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 5ος στο πρωτάθλημα.


"Με την εικόνα που είχαμε δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε μία νίκη και είναι φυσιολογικό που βγήκαμε τελευταίοι", είπε.

Μίλησε για κακό προγραμματισμό: "Πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον κακό προγραμματισμό που έγινε το καλοκαίρι. Είχα πει τότε πως θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά από όλες και να που βγήκα αληθινός. Πιστεύω πως την ευθύνη δεν την έχουν μόνο οι παίκτες. Ευθύνες είναι σε αυτούς που έκαναν τον προγραμματισμό".

Απέφυγε, πάντως, να μιλήσει για κακή προετοιμασία: "Δεν θέλω να μιλήσω για προπονητές και προετοιμασίες. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω ούτε τώρα", είπε.

Εξήγησε ότι, όταν μίλησε για αρρώστια, εννοούσε την πίεση που υπάρχει σε κάθε ποδοσφαιριστή: "Υπάρχει πίεση στα αποδυτήρια που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να αντέξουμε και για αυτό βγάζουμε αυτήν την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα το καλοκαίρι. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες αλλαγές σε μία ομάδα. Να αλλάζουν προπονητές, παίκτες. Πρέπει αυτοί που είναι στην ομάδα να εξηγούν στους παίκτες που έρχονται σε ποια ομάδα έρχονται και ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Οτι η ομάδα δεν χρειάζεται κανένα όνομα και κανέναν ποδοσφαιριστή.  Όταν είπα αρρώστια, εννοούσα ότι υπάρχουν παίκτες που δεν αντέχουν την πίεση και για αυτό δείχνουν την εικόνα που δείχνουν μέσα στο γήπεδο".

Η αλήθεια είναι ότι ο Αθανασιάδης δεν μίλησε με... ονόματα. Περισσότερο φωτογράφισε μια κατάσταση, αφού, όπως πρόσθεσε "περισσότερα πράγματα θα πούμε εσωτερικά μέσα στην ομάδα και αυτό θα γίνει για το καλό της ομάδας, έτσι ώστε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα για αυτήν".

Δεν έκρυψε, όμως, ότι, όταν τον καλέσει ο τεχνικός διευθυντής, ο Άρνεσεν, θα πει περισσότερα: "Θα του πω αυτά που πιστεύω εγώ. Πιστεύω ότι για να πετύχει αυτή η ομάδα πρέπει να υπάρχει ένα κάλό πλάνο με αρχές για να πετύχει τα επόμενα χρόνια".