Με τον τίτλο "«Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες, αύριο η πρόταση στην Αθήνα", η "Καθημερινή", στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναγγέλλει την επίτευξη συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελένης Βαρβιτσιώτη, από τη Βελγική πρωτεύουσα, "«έκλεισε» η συμφωνία μεταξύ των θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές". Η «Κ» προσθέτει πως "η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη, ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές με ποιο τρόπο θα πρέπει να επικοινωνηθεί στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης με το Μέγαρο Μαξίμου ή με φυσική συνάντηση. Από την στιγμή που θα αποσταλεί όμως οι εταίροι περιμένουν μία γρήγορη απάντηση από την Αθήνα".

Το δημοσίευμα επικαλείται "ευρωπαϊκές πηγές", οι οποίες, όπως λέει, "επιβεβαιώνουν έγγραφο- πρόταση που στάλθηκε από την Αθήνα χθες το βράδυ. Οι ίδιες πηγές μιλάνε για ένα έγγραφο μάλλον ασαφές και όχι όσο επεξεργασμένο όσο αυτό των θεσμών".

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις της χώρας, η Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο πρέπει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 1.2 δις(με πρώτη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ύψους 300 εκατ. ευρώ την Παρασκευή 5 Ιουνίου).