Άμεση χορήγηση λουτρικού επιδόματος, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού, ώστε να μη σβήσουν οι ελληνικές λουτροπόλεις, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος.


Με επιστολή του, το δ.σ. του Συλλόγου, επισημαίνει στον υπουργό Υγείας ότι "ο τρόπος που δόθηκε το λουτρικό επίδομα την περσινή χρονιά και οι προϋποθέσεις που έθετε ο ΕΟΠΥΥ για να δοθεί προς τους ασφαλισμένους, δημιούργησε προβλήματα στους ασφαλισμένους και στις ελληνικές λουτροπόλεις".

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας θεωρεί ότι οι Ελληνικές λουτροπόλεις "δεν είναι νοσοκομεία που μπορούν να λύσουν βαριά νοσήματα, αλλά προσφέρουν ευεξία και πρόληψη νοσημάτων". Για το λόγο αυτό ζητάει την άμεση χορήγηση και αύξηση του λουτρικού επιδόματος "με μοναδικό κριτήριο που θα πρέπει να υπάρχει για να μη κλείσουν όλες οι λουτροπόλεις το εισοδηματικό".

Μάλιστα, ζητούν  εφαρμογή του "Νόμου Γεωργιάδη", που προβλέπει  το δικαίωμα στον ασφαλισμένο, μέσω του δικού του ασφαλιστικού φορέα, να επισκεφτεί τον γιατρό του και στην συνεχεία την λουτρόπολη που επιθυμεί καθώς και την ένταξη της λουτροθεραπείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.