Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε. Προτείνουμε Locomondo, στο Φράγμα της Θέρμης.


Αναλυτικά:

10:00

Σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για  το κοινό διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 57).
Σήμερα, έως τις 14.00, εκδήλωση με τίτλο «Παρουσίαση και τελετή βράβευσης έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού ‘’Εμπειρίες από την τάξη και το διάλλειμα”», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Αγωγής Υγείας.

10:00

Εκδήλωση με τίτλο: «Παρουσίαση και τελετή βράβευσης έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού “Εμπειρίες από την τάξη και το διάλειμμα”», στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας.

12:00

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συνδιοργάνωση του τριημέρου εκδηλώσεων «Jazz στον Κήπο», στο Θέατρο Κήπου της ΧΑΝΘ.
Το τριήμερο γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και υλοποιείται με τη σύμπραξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
13:00

13:30


Συνέντευξη τύπου για το διεθνές συνέδριο «Αφηγήσεις της Κρίσης, Μύθοι και Πραγματικότητες της Σύγχρονης Κοινωνίας», στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.  Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, η καθηγήτρια κοινωνιολογίας, Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου και εκπρόσωποι του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και των επιστημονικών επιτροπών των συνδιοργανωτών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

16:30

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, (κτίριο Μ2, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης), η κλειστή συνεδρίαση της  Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).  
Κεντρικός ομιλητής στην κλειστή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ, θα είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην περιφέρεια».
Στη συνέχεια και με ώρα έναρξης 20.00 θα ακολουθήσει η ανοικτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

18:30

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Φορολογικά ζητήματα δικηγόρων», στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14. Οργάνωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

18:30

Τελετή ενθρόνισης του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, παρουσία του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνουμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά.
Θα προηγηθεί υποδοχή του νέου Μητροπολίτη από τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, στην πλατεία έναντι του Ληξιαρχείου, στο πρώην Δημαρχείο Καλαμαριάς.

21:00

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ξεκινάει τη νέα της καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη. Θα εμφανιστεί στο Θέατρο Δάσους, στην κεντρική καλοκαιρινή της συναυλία στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ.

21:00

Εκδήλωση οινογνωσίας “Symphony of Taste” με κρασί από 6 εκλεκτά οινοποιεία της Δράμας συνοδεία εδεσμάτων, στο MET Hotel.
Την εκδήλωση, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρια, οργανώνει η Α.Ε.Λ.Ι.Α. - Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για lαση και Αποκατάσταση.

21:00

Συναυλία με τίτλο «Βασίλης Κώστας Quartet» από τον Βασίλη Κώστα και μουσικούς απο την Ελλάδα και την Αμερική, στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

21:00
Συναυλία από το συγκρότημα «Target Jazz Band» στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Jazz στον Κήπο.
21.30

Συναυλία από το συγκρότημα των LOCOMONDO, το οποίο, για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στην περιοχή του φράγματος της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.
Γενική είσοδος 12 €.