Η  πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ είναι «να ξανανοίξει η ΕΡΤ με τις δομές που είχε όταν έκλεισε» και «με την ΕΤ3 να παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, που δικαιούται, μπορεί και αξίζει».


Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, σε συνάντηση που είχαν μαζί τους, ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, στο στούντιο της ΕΤ3.

Όπως, ανακοινώθηκε, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει την Πέμπτη να εκπέμπει από την Αθήνα, ενώ διοργανώνεται μια γιορτή στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Σε ότι αφορά την ΕΤ3, αύριο θα οριστούν τα δύο μέλη της τριμελούς διοικούσας επιτροπής της, με την προσδοκία να εκλεγεί το συντομότερο από τους εργαζόμενους και το τρίτο μέλος της, ώστε με ορίζοντα οκτώ, δέκα ημερών, αφού διευθετηθούν και τεχνικά ζητήματα να λειτουργήσει, όπως και τα υπόλοιπα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη, από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και από εργαζόμενους στη ΝΕΡΙΤ. Όλοι ήθελαν να ακούσουν κάτι, να διασφαλιστεί ότι θα εργάζονται, πλέον, χωρίς προβλήματα.