Το θέμα της ενδεχόμενης συμφωνίας κυριαρχεί στους βασικούς πρωτοσέλιδους τίτλους του σημερινού (Κυριακή 21 Ιουνίου 2015) Τύπου.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  Συμφωνία ή χρεοκοπία 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέσα στις επόμενες ώρες, από σήμερα και μέχρι την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup θα κριθεί εάν υπάρχουν τα περιθώρια για θετική κατάληξη και ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στους δανειστές, ή θα οδηγηθούμε σε κατάρρευση των συνομιλιών".

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το εκκρεμές της Μεγάλης Δευτέρας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο εκκρεμές της... Μεγάλης Δευτέρας, στη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ, θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της χώρας, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι θα ληφθεί πολιτική απόφαση. Στο «τραπέζι» βρίσκονται όλα τα ενδεχόμενα: αμοιβαία επωφελής συμφωνία με παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, ρήξη, χρεοκοπία και Grexit".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ώρα μηδέν για Ελλάδα και Τσίπρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι θα έχουμε "δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα αν δεν υπάρξει συμφωνία" και προσθέτει: "Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή εάν θα χρεοκοπήσουμε και θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Με άλλα λόγια, κρίνεται εάν θα επιβιώσει η ελληνική οικονομία ή εάν η χώρα μας θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Και μπορεί η σύγκληση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών το βράδυ της Δευτέρας να συνιστά συζήτηση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, όμως έχει ξεκαθαριστεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα τεχνικά κλιμάκια και σε επίπεδο Γιούρογκρουπ".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο λαός στο πλευρό της κυβέρνησης

H εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών PUBLIC ISSUΕ η οποία δίνει μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρόσθεση των ποσοστών μας κάνει... κάτι παραπάνω από 110%... Μάλιστα η εφημερίδα, μετά από αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, έβγαλε και ... ερμηνευτική ανακοίνωση, για το πώς πρέπει να διαβαστούν τα ποσοστά της μέτρησης.

Η ΕΠΟΧΗ: Αντίσταση στα τελεσίγραφα-σήμερα στο Σύνταγμα, με το νου στις Βρυξέλλες

Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στο Σύνταγμα αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα της Αριστεράς.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ωρες αγωνίας και ευθύνης για το μέλλον της Ελλάδας

"Ωρες ευθύνης για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και ώρες αγωνίας είναι αυτές που ακολουθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, καθώς η χώρα έχει περιέλθει σε οριακό σημείο και ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη είναι ορατός", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι θα ξημερώσει για την Ελλάδα μας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ωρών "το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται να διαμορφώσει την επιχειρηματολογία που θα επιτρέψει την αποδοχή της εντός της συμπολίτευση, αλλά από την ελληνική κοινωνία. Η βασική άποψη που ήδη διαμορφώνεται είναι ότι, δεδομένων των συνθηκών και ms ασφυξία^ που αντιμετώπισε η χώρα, η κυβέρνηση εξασφάλισε «ό,τι καλύτερο μπορούσε» καθώς και ότι θα διορθώσει τα αρνητικά σημεία της σε ορίζοντα τετραετίας. Αυτό αναμένεται να αποτελέσει και ένα ισχυρό άλλοθι για πολλούς από τους διαφωνούντες, προκειμένου να μην πάρουν αρνητική στάση και να μην επιτρέψουν να επαληθευτεί η θεωρία των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ περί «αριστερής παρένθεσης»".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS:  Ραδιουργίες με στόχο τον Τσίπρα

Η εφημερίδα, στο γνωστό της στιλ, υποστηρίζει ότι γίνονται κινήσεις για να "πέσει" η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας στο κάδρο τις συναντήσεις που έκανε την εβδομάδα που πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς, σχέδια που, όπως υποστηρίζει, κάνουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα και... κινήσεις του Κώστα Σημίτη!

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διέξοδος για τον λαό η ρήξη με το κεφάλαιο και την ΕΕ

"Προ των πυλών η ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία του λαού, είτε υπάρξει «έντιμη συμφωνία» ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ) είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, στα παλιά αντιλαϊκά μέτρα θα έρθουν να προστεθούν και νέα, συνεχίζοντας το χτύπημα στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Ο λαός δεν πρέπει να γίνει χειροκροτητής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια", τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αβάσταχτο το κόστος της κρίσης

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις και συνεντεύξεις των προέδρων Συλλόγων, Ενώσεων και Επιμελητηρίων, οι οποίοι υπογραμμίζουν την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία.

ΠΡΙΝ: Μένουμε Ελλάδα χωρίς ΕΕ νέο μνημόνιο και χρέος

Στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει, σήμερα, στο Σύνταγμα, αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Με την μαζική τους κινητοποίηση σήμερα, στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα, απαιτώντας τη ρήξη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και του ΔΝΤ και την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής του καταστροφικού συμβιβασμού, οι δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς αναλαμβάνουν ρόλο ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και όχι ρόλο παιγνίου σε μια διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας, κομμένη και ραμμένη για να δώσει νέο μνημόνιο. Θα σηκώσουν το γάντι, που πέταξε το αντιδραστικό, αστικό, μνημονιακό μπλοκ του “Μένουμε Ελλάδα”". 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ευρώ θα μείνει 

"Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ώριμες τις συνθήκες για να κάνουν το αποφασιστικό βήμα npos τα εμπρός, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να επιδιώξουν μια συμφωνία που θα περιέχει μεν επώδυ να μέτρα, αλλά την ίδια στιγμή θα δίνει προοπτική για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την πολυετή κρίση μέσα από γενναίες πρωτοβουλίες εκ μέρους των εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους και τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων. «Θέλω μια συμφωνία η οποία να έχει βιώσιμη μορφή για την οικονομία και την κοινωνία», είναι η επωδός του κ Τοίπρα προς όλους όσοι συνομιλούν μαζί του τις τελευταίες ημέρες", γράφει η εφημερίδα.

TO ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σώστε την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει: "Αν η κυβέρνηση καταθέσει προτάσεις, τότε οι θεσμοί θα τις κοστολογήσουν ως τη Δευτέρα το μεσημέρι προτού αρχίσει το έκτακτο Eurogroup Στην περίπτωση που οιπροτάσεις κριθούν επαρκείς, θα ανοίξει ο δρόμος για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, ίσως για έξι μήνες Αν όμως δεν επιτευχθεί συμφωνία, το σκηνικό θα μεταφερθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αποφεύγουμε το κράχ

"«Λευκός καπνός» αναμένεται να βγει από την αυριανή Σύνοδο Kopucpns, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι κυβέρνηση και δανειστές, έστω και στο παρά ένα, θα καταλήξουν σε συμφωνία και το βράδυ της Δευτέρας θα... ξημερώσει μια νέα μέρα για τη χώρα", γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως λόγω... καθισιού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα μελέτη, καταδεικνύει ότι 500.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της σωματικής αδράνειας. Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου προέρχονται από τις ασθένειες που συνδέονται με τη σωματική αδράνεια, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης τύπου ΙΙ, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του στήθους". 

REAL NEWS: Η πρόταση Τσίπρα για το χρέος

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει το ελληνικό σχέδιο που θα συζητηθεί στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας και λέει: "Το ελληνικό σχέδιο έχει ως κεντρική ιδέα ότι το ελληνικό χρέος, που σήμερα βρίσκεται στο 175% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμο. Προτείνει λοιπόν την αναδιάρθρωσή του μέσω της αναχρηματοδότησής του με νέα εργαλεία. Αυτά είναι η παράταση της διάρκειας των δανείων του πρώτου μνημονίου, τα οποία συνήφθησαν στο πλαίσιο της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης από τους εταίρους τον Μάιο του 2010, ή -ως εναλλακτική στην παράταση- η διασύνδεση του επιτοκίου των δανείων αυτών με τον ρυθμό ανάπτοξηςτου ΑΕΠ. Πέραν τούτου, το σχέδιο προτείνει τη διαγραφή του 50% της συνολικής ονομαστικής αξίας των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)".