Ο Τζόζεφ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη χθες για πέμπτη θητεία στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατήγγειλε σήμερα... μίσος εναντίον του από την UEFA!


Κατήγγειλε το "μίσος που προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο στην UEFA, αλλά από έναν οργανισμό, την UEFA, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988" τόνισε μιλώντας στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Όταν ρωτήθηκε για τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του, ο Μπλάτερ απάντησε: "συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ". 

Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε εξάλλου "σοκαρισμένος" από τις κατηγορίες της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά την αμερικανική δικαστική έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη την Τετάρτη, ο 79χρονος Ελβετός εξέφρασε τη λύπη του: "Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα: οι Αμερικανοί ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (...) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου που αφορούν βορειοαμερικανούς ή νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο".

Και τόνισε: "Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ 'αριθμόν ένα χορηγός του χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα 'Αλι), η υπόθεση βρωμάει".

Όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις με την UEFA, Μπλάτερ δήλωσε: "Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την UEFA και η UEFA δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς".

Μπορεί οι δηλώσεις Μπλάτερ να φαίνονται καθησυχαστικές, πηγές, όμως, εντός της Ομοσπονδίας επιμένουν ότι ένας πόλεμος που υπέβοσκε, είναι, πλέον, φανερός. "Από τις καταδρομικές και... νυχτερινές επιχειρήσεις, περάσαμε στα χαρακώματα. Κι ως γνωστόν, στα χαρακώματα χάνονται χιλιάδες αθώες ψυχές", σχολίαζε, στο μεταξύ, Έλληνας ποδοσφαιρικός παράγοντας.