vasiliko_theatro_20150430_122226.jpg

Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε.

Αναλυτικά:

10.00-14.30

Εκδήλωση με τίτλο «Αρωματισμένο Μπαλκόνι και Αρωματισμένη Κουζίνα» διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδος, από τις 10.00 έωςτις 14.30, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Βίλλα Μορντώχ, Βασ. Όλγας και 25ηςΜαρτίου).

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιολογικών προϊόντων και αρωματικών φυτών από την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδος καθώς και ενημέρωση για τη χρήση τους στην κουζίνα, για τους τρόπους καλλιέργειας, τα οφέλη για την υγεία, ενώ θα διανεμηθεί και σχετικό έντυπο υλικό.

10.00-14.30

Εκδηλώσεις “Ανοικτό Πανεπιστήμιο”. Ο χώρος του Πανεπιστημίου μετατρέπεται σε εκπαιδευτικο πάρκο. Δυνατότητα πρόσβασης σε εργαστήρια, σπάνια αρχεία, μουσεία και συλλογές. Διάρκεια εκδηλώσεων: 17 και 24/5

10:00

Εκδήλωση με τίτλο: «Αρωματισμένο Μπαλκονάκι και Αρωματισμένη Κουζίνα», σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, στη Βίλλα Μορτόχ, στο χώρο που εδρεύει η Ε’ Δημοτική Κοινότητα, Βασ.Όλγας και 25ης Μαρτίου. 

10:30

Ημερίδα με θέμα «Μάνα: Η προσωπικότητα της δημιουργίας και των θυσιών», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρινο», της Πυλαίας.

Ομιλητές: Νταφούλης Βάιος, παιδοψυχίατρος, καθηγητής ΑΠΘ, Καπελώνης Βασίλειος, γυναικολόγος, Κότσυφα Χρυσαυγή, γυναικολόγος.

Την οργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Γηγενών Επιστημόνων Γυναικών Πυλαίας - Αρχαίας Στρέψας.

10:30

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γενοκτονίας των Ποντίων, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων.

Θα ακολουθήσει ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου του Προσφυγικού Ελληνισμού, δίπλα στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονα.

11.00 Συγκέντρωση από την ΕΔΥΕΘ μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού) και πορεία προς το Προξενείο των ΗΠΑ, με κατάληξη στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πολύμορφες εκδηλώσεις της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και των Επιτροπών Ειρήνης.

11:00

Ομιλία με τίτλο: «Απελευθέρωση της Θράκης» από τον Αντιστράτηγο εν Αποστρατεία, Φωτιάδη, στη Θρακική Εστία, Ναυαρίνου 18.

11:00

Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 2 χλμ. και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ. με τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Αφετηρία από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας. Αφετηρία αγώνων Στόχος η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Από το Δήμο Παύλου Μελά σε συνδιοργάνωση με τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και με την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

12:30

Εγκαίνια του Φιλοξενείου Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο, παρουσία του Δημαρχου Γιάννη Μπουτάρη, στο χώρο των πρώην στάβλων Παπάφη, Άνδρου 1.

18:00

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας Instagram από στιγμιότυπα της αστικής καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με τίτλο: «Αστικές Περιπλανήσεις ΙΙ», στην CASA BIANCA (Δημοτική Πινακοθήκη, Β.Όλγας 180 & Θ.Σοφούλη).

19:00

Παρουσίαση του έργου «Γυναίκες που γίναν ένα με τη Γη», της Γεωργίας Σκοπούλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στο αμφιθέατρο(Κλεάνθους 57).  Οργανώνεται από την Δ’ Δημοτική Κοινότητα και το Δήμο Θεσσαλονίκης.