dei_metrites_01[3]

Απατεώνας αποδείχτηκε 48χρονος Έλληνας, ο οποίος εμφανίζονταν σε καταναλωτές της ΔΕΗ ως εισπράκτορας κι έπαιρνε χρήματα για να μην τους… κόψουν το φως, λόγω χρεών!

 

Την απάτη εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου. Εναντίον του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2014 – Ιανουαρίου 2015, ο 48χρονος πήγαινε σε σπίτια ηλικιωμένων, έλεγε πως ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ, και πότε υποστήριζε πως “το ρολόι χρειάζεται επισκευή”, πότε ότι “υπάρχει ένα μικρό χρέος”, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να τους παίρνει διάφορα χρηματικά ποσά. Σε κάποιες από τις έξι –συνολικά- περιπτώσεις, εκμεταλλεύτηκε την απουσία των θυμάτων, για να κλέψει κι άλλα χρήματα.

Η αστυνομία υπολογίζει πως, συνολικά, ο 48χρονος πήρε, με διάφορους τρόπους, περί τα 16.960 ευρώ. Είναι, δε, παλιός… γνώριμος της αστυνομίας, για άλλες περιπτώσεις απάτης και σε βάρος του εκκρεμεί διάταξη ανάκλησης απόλυσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για παραβίαση περιορισμών διαμονής, ενώ διατάσσεται η σύλληψή του για να κλειστεί –και πάλι- στη φυλακή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.