Με Σαββατιάτικες εφημερίδες, σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Αύριο θα κυκλοφορήσουν, εκτάκτως τα κυριακάτικα.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Πυρετός» για τη συμφωνία
΄
Η εφημερίδα επισημαίνει: "Στο πιο κρίσιμο σημείο η διαπραγμάτευση" και προσθέτει τις δηλώσεις Βαρουφάκη ("Δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις"), την θέση του ΔΝΤ("Δεν αρκούν 2-3 μέτρα για συμφωνία"), τη δήλωση Μάρδα από τη Θεσσαλονίκη ("Συμφωνία για να μπει τέλος στην αβεβαιότητα") και κάνει λόγο για τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρίχτερ αδικιών στον...αριστερό ΕΝΦΙΑ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μειώνονται οι αντικειμενικές ως 30%, αλλά ο στόχος για έσοδα 2,65 δισ. παραμένει ο ίδιος". Και προσθέτει ότι "κόβονται οι απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες και τους σεισμόπληκτους".

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Κι όμως, η Ελλάδα μπορεί αλλιώς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όσον αφορά το ζήτημα της μετάβασης σε μια άλλη Ελλάδα, αυτό σιγά-σιγά αποσύρεται από τη συζήτηση και η επικαιρότητα κυριαρχείται από τη «διαπραγμάτευση» και το «συμβιβασμό»". 

ΕΘΝΟΣ: "Νέα κριτήρια για διορισμούς εκπαιδευτικών".

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "με νέα κριτήρια θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά. Οι προσλήψεις για νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές υπολογίζονται σε περίπου 2.500, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν κονδύλια για 17.000 έως 20.000 αναπληρωτές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ξαφνική επίθεση της Τουρκίας τον ....Ιούνιο;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκκαθαριστικά-σοκ για τόκους καταθέσεων λίγων ευρώ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μια απίστευτη παγίδα υπερφορολόγησης κρύβουν φέτος οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) για τα τεκμήρια διαβίωσης. Χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους μικροκαταθέσεων ή και από μισθώματα. Κι αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή διαμένουν σε ενοικιαζόμενα, ιδιόκτητα ή δωρεάν παραχωρούμενα σπίτια ή διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο".

ΕΣΤΙΑ: "Να μην γίνετε Αργεντινή!"

Η ΑΥΓΗ: "ΕΚΤ: Τεράστιο το κόστος για την Ευρώπη".

"Δραματικές και ανεξέλεγκτες για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη θα είναι οι συνέπειες ενός "ατυχήματος" στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, σημειώνει η ΕΚΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή της για την ευρωπαϊκή οικονομία", τονίζει η εφημερίδα. 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): "Αντίστροφη μέτρηση".

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση κορυφώνονται. Συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες και Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει όλο το τριήμερο ο πρωθυπουργός, ενώ στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια σβήνουν και γράφουν το τελικό κείμενο που θα «ξεκλειδώσει» την ρευστότητα". 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παρασκήνιο και πιέσεις πριν από το φινάλε"

"Σε κλιμάκωση των πιέσεων προς την Αθήνα προχωρούν οι θεσμοί, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και το Brussels Group σημειώνει ελάχιστη πρόοδο. Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου, σε τηλεδιάσκεψη μιας ώρας που είχε μαζί τους", λέει η εφημερίδα.

ΜΚΕΔΟΝΙΑ: -

Ο ΛΟΓΟΣ: " Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Προς αποσταθεροποίηση με σχέδιο Σόιμπλε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που στην Αθήνα κορυφώνεται η αγωνία για την επίτευξη συμφωνίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, και στελέχη του ΔΝΤ επεξεργάζονται σενάριο οικονομικής ασφυξίας της Ελλάδας, διάρκειας ενός μηνός, με φόντο την αποπληρωμή των δόσεων προς το Ταμείο. Στον αντίποδα, απόλυτα επιφυλακτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζονται τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "20 αλλαγές-φωτιά σε συντάξεις-ασφαλιστικό".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα κι έχουν στη διάθεσή τους η Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Εργατικά Κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, "ποσοστό έως και 20% από τους συνολικά 3.524.500 εργαζομένους στη χώρα μας παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες. Η εικόνα στην αγορά εργασίας γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή, αφού η επίσημη ανεργία είναι αμετακίνητη στο 25,7% και το ποσοστό στις γυναίκες έχει ξεπεράσει το 32%, με τον αριθμό των δηλωμένων ανέργων να φθάνει στα 1.220.000 άτομα. Παράλληλα, ένας στους δύο εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι μακροχρονίως άνεργος". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φοροληστεία στο λαό, φορολογικά προνόμια στους μεγαλοκαταθέτες".

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, "την ώρα που προετοιμάζεται η κλιμάκωση της φοροληστείας σε βάρος των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση, με σχέδιο νόμου που περιέχει προκλητικά φορολογικά προνόμια, προτείνει τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων μεγαλοκαταθετών. Μια ακόμη απόδειξη ότι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης είναι βαθιά ταξική και αντιλαϊκή".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Ακροβατεί ο Τσίπρας πάνω σε δυο βάρκες".

ΤΑ ΝΕΑ (Σαββατοκύριακο): "Πόσο κοστίζει να είσαι Έλληνας. Η άλλη όψης της οικονομικής κρίσης".

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα, μέσα από το παράδειγμα δύο οικογενειών, πόσο κοστίζει να είσαι Ελληνας και να ζεις στη χώρα σου.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απροσδόκητο όπλο κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ιός του έρπητα ίσως είναι το μεγαλύτερο όπλο κατά του καρκίνου. Νέα έρευνα έδειξε ότι ένας γενετικά τροποποιημένος ιός του έρπητα κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση του καρκίνου δέρματος, σκοτώνοντας καρκινικά κύτταρα. Ήδη η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για «επαναστατική» έρευνα". 

ESPRESSO: Κόλαση με το διαζύγιο δυο γιατρών

"Μόνο «αναίμακτο» δεν ήταν το τέλος της συζυγικής σχέσης για γνωστό ζεύγος γιατρών, που βρέθηκε προ ημερών στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Απιστίες, ασυνέπεια στα... συζυγικά καθήκοντα και ξυλοδαρμοί (!) ήταν, μεταξύ άλλων, οι κατηγορίες που εκτόξευσαν εκατέρωθεν", γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Στα 300 ευρώ θέλουν τους μισθούς και στα 100 τις συντάξεις! Το είχε αποκαλύψει ο Τόμσεν στον Βασίλη Κορκίδη".

Press time: "Ποντάρουν στο Grexit, ενώ είναι πλέον θέμα ημερών η συμφωνία".

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "σκοτεινό παιχνίδι από εκείνους που μας σπρώχνουν στον γκρεμό". Όπως λέει "ανέβασαν τις τελευταίες ώρες τις απαιτήσεις τους οι ξένοι" και χαρακτηρίζει "εκ του πονηρού" τις "φήμες που διοχετεύονται για capital control και ρήξη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: "Πρόσθετα μέτρα 2,5 δισ. απαιτεί το ΔΝΤ..."

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα στο Ασφαλιστικό. Στον προθάλαμο για σύνταξη 130.000 εργαζόμενοι "εγκλωβισμένοι" άλλοι 150.000 ασφαλισμένοι".

Η ΑΞΙΑ: "Λύση ή τέλος. 5 ημέρες προθεσμία από το EWG".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Το deal Λαγκάρντ με Ντράγκι για την Ελλάδα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελεσίγραφο επτά ημερών. Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ σε τηλεδιάσκεψη".