Μέτωπο... αγώνα, για να λειτουργήσει το μετρό ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονικης.
Με ανακοίνωσή τους, οι έμποροι ζητούν από την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης να αναλάβουν πρωτοβουλία συντονισμού για την ολοκλήρωση του έργου.


Αφορμή για την ανακοίνωσή τους, έλαβαν από την εκδήλωση που οργανώθηκε, στο πλαίσιο του Money Show, από τη δημοτική παράταξη "Εντάξει", στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο συγκοινωνιολόγος του ΕΜΠ Ε. Μπακογιάννης και ο αρχαιολόγος Δ. Παππάς. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που παραβρέθηκαν διαπίστωσαν, όπως υπογραμμίζουν "για μια ακόμη φορά, παντελή αδυναμία συντονισμού και ανάληψης ευθυνών των φορέων, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή, με στόχο την αποπεράτωση του έργου".

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΣΘ, θα συνεχίσουν να φωνάζουν "προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης, η επιχειρηματική της κοινότητα, η Θεσσαλονίκη απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως από την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. Απαιτεί να βρεθούν άμεσα οι τεχνικοοικονομικές λύσεις και, εφόσον απαιτείται, η ψήφιση σχετικών νομοθετικών διατάξεων,  προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του έργου. Απαιτεί το σεβασμό όλων απέναντι  στην πόλη, στους πολίτες της και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους και μένοντας χωρίς δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ".

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι "θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται καθημερινά, οι οποίες βρίσκονται στον άξονα κατασκευής του έργου, μέχρι να βρεθεί λύση".