mardas_02.jpg

Αγωγή κατά της εφημερίδας Bild κατέθεσε, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

 

Ο καθηγητής από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει στην αγωγή του ότι “η εφημερίδα ψευδώς σημείωνε ότι μετέφερα μέσω της Eurobank, τον Μάρτιο, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο, Οι βεβαιώσεις της τράπεζας τονίσουν ότι «τόσο ο Αν. Υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιανδήποτε τράπεζα του εξωτερικού είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/1 ημέρα διενέργειας των εκλογών»”.

Με ανάρτησή του, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Μάρδας διευκρινίζει ότι “για οποιαδήποτε χρόνο προγενέστερο των εκλογών, δηλ. για οποιοδήποτε χρόνο μη άσκησης δημόσιας εξουσίας, δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση, να αναζητηθεί οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη από έναν ιδιώτη (μη μέλος κυβέρνησης). Ο κάθε νόμιμος τρόπος διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που, επιπλέον εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, είναι αποκλειστική υπόθεση κάθε πολίτη και κάθε οικογένειας και κανενός άλλου”.

Μάλιστα, προαναγγέλλει πως θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα: “Και συνεχίζουμε με αγωγή σε άλλη εφημερίδα από Δευτέρα, που θεωρούσε ότι δε με φωτογράφιζε, ενώ εύκολα αποδεικνύεται το αντίθετο”, σημειώνει!