Κατέβαλε 1,8 εκ. ευρώ για φοροδιαφυγή ο Μπόμπολας


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας φέρεται να προχώρησε στην καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφέθηκε ελεύθερος.


Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη κι ενημερώθηκε το πρωί, από τους εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ότι εφόσον πληρώσει το χρέος που του καταλογίζεται δεν θα προχωρήσει εναντίον του η ποινική διαδικασία με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής από τον κ. Μπόμπολα θα εκδοθεί απαλλακτική διάταξη.

Ο γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, από την Οικονομική Αστυνομία, για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Η υπόθεση σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ και αφορά 2 εκατ. ευρώ φοροδιαφυγή, η οποία δεν διευθετήθηκε και γι αυτό ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, του καταλογίστηκε το ποσό με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Μπόμπολας είχε κληθεί και παλαιότερα να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, ωστόσο δεν εμφανίστηκε. Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα κινητοποιήθηκε η διαδικασία.

Ο φόρος που καταλογίζεται στον επιχειρηματία, φτάνει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια