Τουρίστες, κυρίως από τις γειτονικές χώρες, αλλά και από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία, βρέθηκαν, για τις ημέρες του Πάσχα, στη Θεσσαλονίκη.


Ακόμη και σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, οι τουρίστες στους δρόμους της πόλης ήτα αρκετοί. Αυτό, όμως, που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες, δεν έχει προηγούμενο...

Ειδικά την Κυριακή του Πάσχα, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας (που οδηγεί και στην εθνική οδό προς τους Ευζώνους), μπορούσε κανείς να δει δεκάδες Ι.Χ. με πινακίδες Σκοπίων. Παρόμοια και η κατάσταση στην Εγνατία οδό και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, με Ι.Χ. που έφεραν πινακίδες Βουλγαρίας.

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και Ρουμάνοι τουρίστες, με τουριστικά λεωφορεία, αλλά και Σέρβοι, οι οποίοι, ως ομόθρησκοι , έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης και τους Ιερούς Ναούς. Πολλοί Σέρβοι επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ξεναγήθηκαν στις κατακόμβες.

Τις εκκλησίες επέλεξαν να επισκεφθούν και οι Ρώσοι τουρίστες, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν στην Άνω Πόλη και στην Ιερά Μονή Βλατάδων.

Χθες κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα κρουαζιερόπλοιο με, περίπου, 400 Γερμανούς τουρίστες. Καθώς, όταν επισκέφθηκαν τη νότια Ελλάδα, ο καιρός δεν τους ευνόησε, οι περισσότεροι από αυτούς προτίμησαν κοντινές εκδρομές στην Αρχαία Πέλλα, στη Βεργίνα και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Το επόμενο κρουαζιαρόπλοιο θα "δέσει" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 21 Απριλίου. Θα φέρει στη Θεσσαλονίκη 706 Βρετανούς τουρίστες.