Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά καθώς και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.


Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα βόρεια. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλονίκη 

Καιρός αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε ανατολικούς βορειοανατολικούς απογευματινές το απογευματινές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση απογευματινές το απογευματινές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ήπειρος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια ανατολική Πελοπόννησος 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και απογευματινές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή στροφή σε βορειοανατολικούς και μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες και Κρήτη 

Καιρός αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές απογευματινές το απογευματινές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.