Καλοκαιριά θα έχουμε σήμερα Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά. 


Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά:

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.