Ομαλή χαρακτηρίζεται, από την Τροχαία, η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκης με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες.


Σύμμαχος των εκδρομέων αναμένεται να είναι ο καιρός, καθώς, αύριο Πρωτομαγιά, προβλέπεται γενικά καλός καιρός στη Βόρεια Ελλάδα και μόνο το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Αύριο η διέλευση των οχημάτων από το σταθμό διοδίων των Μαλγάρων (ΠΑΘΕ) θα είναι ελεύθερη για τους οδηγούς από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σταθμού.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται από το πρωί στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απ' όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100%. Εξάλλου, προγραμματίστηκαν έκτακτα δρομολόγια σε προορισμούς όπως ο Βόλος, η Κοζάνη, η Καβάλα και η Κομοτηνή, κάτι που θα συμβεί και τις επόμενες ώρες όπου παραστεί ανάγκη.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδους της πόλης. Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, και αύριο, από τις 8 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα έως την Κυριακή στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών - Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., θα υπάρξει διεύρυνση του ρεύματος εισόδου και θα παρέχεται η δυνατότητα στους οδηγούς παράλληλης κίνησης σε δύο σειρές.