Μέσα στο Μάιο θα σηκώσουν -κι εφέτος- άγκυρα τα περίφημα καραβάκια, που ήρθαν πέρσι για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να εκτελέσουν τουριστικά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την Αγία Τριάδα.


Όπως γράφει, σήμερα, ο Αγγελιοφόρος, εταιρία που τα δρομολογεί υπόσχεται περισσότερα καραβάκια και μία, επιπλέον, στάση. Τα καραβάκια θα είναι τρία και θα έχουν αφετηρία τον Λευκό Πύργο -κι όχι το λιμάνι... Θα γίνεται μια στάση στην Καλαμαριά και το τέρμα θα είναι στην Αγία Τριάδα.

Με τις αλλαγές αυτές η εταιρία ευελπιστεί να σπάσει εύκολα το περσινό ρεκόρ των 40.000 επιβατών.

Να σημειωθεί ότι τα τρία πλοία δε θα "μπουν" όλα μαζί στα δρομολόγια. Αυτά θα αρχίσουν με ένα πλοίο (τον "Κωνσταντή") στις 15 Μαΐου και το τρίτο πλοίο θα ενταχθεί στις 25 Ιουνίου.

Στο σχεδιασμό των ιθυνόντων ms Thessaloniki Waterways είναι να εκτελούνται τα Σαββατοκύριακα 24 δρομολόγια (12 από κάθε προορισμό -με πρώτο δρομολόγιο στις 9 το πρωί και τελευταίο στις 9 το βράδυ) και καθημερνά 20 δρομολόγια (10 ανά προορισμό). Στο σχεδιασμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται η Καλαμαριά και η Αγία Τριάδα, όπου θα πιάνουν λιγότερα πλοία τη μέρα. Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 50 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 2,5 ευρώ (μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 20 ευρώ για να πάει και να έρθει στην Αγία Τριάδα).

Κι ενώ τα τουριστικά δρομολόγια προχωρούν, η θαλάσσια συγκοινωνία έχει βαλτώσει (κι ας προσπαθούν, όλοι, να δείξουν ότι το θέμα προχωρά). Εκτός κι αν θεωρούμε πρόοδο την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας των δήμων, η οποία προβλέπει ότι.. θα συνεργαστούν, ή μια μελέτη που δεν έχει εκπονηθεί ακόμη και θα προβλέπει πού θα κάνουν στάση τα πλοία.