Αν δεν τηρηθούν οι παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών για τη Δημοτική Τηλεόραση και το ραδιόφωνο, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, προειδοποιεί ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, στο δήμο Θεσσαλονίκης, Γ. Αβαρλής.


Σε συνέντευξη για το θέμα της έκθεσης των ορκωτών λογιστών για την δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται την TV100 και τον FM100 (ΔΕΠΘΕ), στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 93,4», ο δημοτικός σύμβουλος της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», δήλωσε:

«Η προσπάθεια της πλειοψηφίας του κ. Μπουτάρη ήταν στο να μας τα παρουσιάσει όλα όμορφα και ωραία από το 2011 και μετά, ότι όλα τα προβλήματα υπήρχαν μέχρι τις 31/12/2010, και το πέτυχε. Η δημοτική αρχή είχε υποχρέωση και βάση του Καλλικράτη μέχρι 31/12/2011 να έχει ορίσει ορκωτό λογιστή. Ήρθε μετά από τρία χρόνια να ορίσει και αυτό το παρουσίασε σαν επιτυχία» τόνισε ο Γ. Αβαρλής και συνέχισε σημειώνοντας ότι «Έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί ότι η ΔΕΠΘΕ δεν έχει διαχειριστικές ανωμαλίες, η δημοτική επιχείρηση όμως δεν λειτούργησε με ευταξία».

«Για να βγει άκρη θα πρέπει να εμπλακούν εισαγγελείς για μεγάλο διάστημα.  Δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία για το τι έγινε από το 2010 και πριν. Από το 2011 της διοίκησης βρήκαν πράγματα» τόνισε και διερωτήθηκε «Γιατί δεν κινήθηκε η διοίκηση για το προηγούμενο διάστημα; Γιατί η διοίκηση δεν δημιούργησε τις συνθήκες για ουσιαστικό και όχι τυπικό έλεγχο για τα έτη 2011, 2012, 2013;».

Είναι υπεύθυνη η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ και του Δήμου, για εμάς το θέμα δεν έχει κλείσει
«Εμείς με τον αντιπρόσωπο που έχουμε στο ΔΣ της ΔΕΠΘΕ θα παρακολουθούμε την υλοποίηση των προτάσεων μας, για την άμεση καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΠΘΕ, μετά τον ορισμό επιτροπής. Δεν υπάρχει απογραφή για την περιουσιακή κατάσταση της επιχείρησης» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

Ο κ. Αβαρλής τόνισε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου για να υπάρξει απόλυτος έλεγχος για όλα. «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε δημόσια και δημοτική επιχείρηση τέτοια υπηρεσία. Είναι αδιανόητο» τόνισε.

«Αν δεν υλοποιήσει τα παραπάνω θα κινηθούμε με βάση τον νόμο» δήλωσε ο Γ. Αβαρλής και συνέχισε «Ας δώσουν αυτοί εξηγήσεις. Εμείς δεν θέλουμε να επιβαρυνθεί η ΔΕΠΘΕ με πρόστιμα». 
«Με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης  μπορεί η ΔΕΠΘΕ να κάνει συμπληρωματικές διορθωτικές δηλώσεις από το 2010 μέχρι τώρα, με βάση τις επισημάνσεις των ορκωτών. 

Περιμένουμε την υλοποίηση» κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος με την «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής.