Τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δικηγόρους προσποιούνταν μέλη Ελληνοβουλγαρικής σπείρας απατεώνων, προκειμένου να εξαπατήσουν ηλικιωμένους πολίτες και να βάλουν χέρι στο κομπόδεμά τους.

Έλεγαν, ότι, δήθεν, συγγενείς των θυμάτων είχαν εισαχθεί, εσπευσμένα, σε νοσοκομείο ή ήταν άμεση η ανάγκη νομικής υπεράσπισής τους, επειδή είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα  Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αρπάξουν 28.000 ευρώ από δύο θύματα, ενώ δύο από αυτούς συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να πάρουν άλλα 8.000 ευρώ.

Οι δράστες της σπείρας συνήθιζαν να τηλεφωνούν στα θύματα. Τα αιφνιδίαζαν και, δυο από αυτούς, Έλληνες ηλικίας 47 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της  «απάτης», πήγαιναν να εισπράξουν.

Οι δυο συνελήφθησαν χθες (01-04-2015) το πρωί. Αστυνομικοί εντόπισαν τον 47χρονο συλληφθέντα έξω από το σπίτι 80χρονης, στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου την περίμενε για να της πάρει 8.000 ευρώ. Η ηλικιωμένη μόλις είχε κάνει ανάληψη, μετά από τηλεφωνική τους συνεννόηση. Ο 33χρονος συνεργός του περίμενε να παραλάβει τα χρήματα για να τα παραδώσει σε άλλο μέλος της σπείρας, που εντοπίζεται στη Βουλγαρία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.