Γαλακτοβιομηχανία του Κιλκίς πετούσε τα βιομηχανικά της απόβλητα σε χωράφια της γύρω περιοχής! 


Αστυνομικοί του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία, συνέλαβαν τον 42χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και τον 50χρονο αρμόδιο υπάλληλο, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι αστυνομικοί «έπιασαν στα πράσα» τον 50χρονο υπάλληλο να συνδέει βυτίο με τη σωλήνα της δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού και μεταφέρει τα υγρά απόβλητα της βιομηχανίας, προκειμένου στη συνέχεια να τα εναποθέσει σε αγροτεμάχια κοντά στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνά της προκύπτει ότι αυτή η διαδικασία είχε επαναληφθεί τις προηγούμενες ημέρες. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ενώ η γαλακτοβιομηχανία υποχρεούνταν να διοχετεύει τα απόβλητα σε αποστραγγιστική τάφρο, κάτι τέτοιο δε γινόταν, επειδή το σημείο εκροής των υγρών αποβλήτων δε λειτουργούσε.

Λήφθηκαν δείγματα υγρών αποβλήτων, τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Η φωτογραφία δόθηκε από την αστυνομία.