Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών παραβίασε πριν από λίγο την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και εισέβαλε αιφνιδίως στο προαύλιο.


Οι αντιεξουσιαστές, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν, κατάφεραν να φτάσουν μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του κοινοβουλίου, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί έκλεισαν άμεσα τις πόρτες έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, προ της κεντρικής εισόδου, ανήρτησαν πανό αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους απεργούς πείνας και ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, το οποίο έφερε την υπογραφή «αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας».

Παρέμειναν στον προαύλιο χώρο για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά των φυλακών τύπου Γ, και αποχώρησαν.



Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζήτησαν με τα συνθήματά τους ζήτησαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για την εισβολή αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής.  Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό";

_________________________________________________________________________________
Πηγή φωτογραφιών: Naftemporiki.gr, protothema.gr, newsbeast.gr