Πιο άτολμο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δεν έχουμε ξαναδεί. Αν και, εδώ που τα λέμε, αυτή η ομάδα, μόνον έτσι μπορεί να "κλέψει" κανένα τρίποντο: Με καλή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις.


Τι να λέμε, τώρα, για αυτόν τον Δικέφαλο... Το 62-38 κατοχής υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο μέρος, τα λέει όλα. Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό... Καλά που φοβόταν και το... θεριό τον Γιάννη.

Κι έτσι ήταν. Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε έναν κακό ΠΑΟΚ, αλλά τον βόλευε η ισοπαλία. Έτσι, παρά το ότι είχε την κατοχή στο α μέρος, ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που δημιούργησαν τρεις - τέσσερις αναιμικές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.

Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ ήλεγχε περισσότερο, αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε. Μια καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, τρεις καλές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ και... έξω από την πόρτα. Το πιο δίκαιο 0-0 που έχουμε δει ποτέ.

Για άλλο ένα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ τελείωσε με δέκα. Δυο κίτρινες κάρτες είδε, δίκαια, ο Κάτσε, όμως θα έπρεπε να δει κι ο Γκοϊάν. Ο Ρουμάνος έμεινε στη μία... Όσο για το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη, αν δινόταν θα ήταν ιδιαίτερα τραβηγμένο. Ο Παντελιάδης έχει πρόθεση να διώξει τη μπάλα -και τη διώχνει. Ο Σαλπιγγίδης είναι... παράπλευρη απώλεια κι ο κανονισμός υπογραμμίζει πως, στην περίπτωση του πέναλτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ. Πάντως, ο Τριτσώνης δεν απέφυγε τα λάθη (τα περισσότερα εις βάρος του ΠΑΟΚ) σε ένα πανεύκολο παιχνίδι. Αν είχε και δύσκολες φάσεις, τι θα είχε κάνει;

Η ταυτότητα του αγώνα
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 79' Κάτσε (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58 Κάτσε, 86' Νομπόα - 37' Γκοϊάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Γκολάσα (87' Κίτσιου), Κάτσε, Μακ (80' Τζιόλης), Περέιρα (57' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (93' Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (77' Φακούντο Πάρα), Γιαννώτας (70' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες.