Δεν κατάργησε την Τρόικα η Κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV...Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πιστεύει το 58% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ούτε κατάργησε την Τρόικα όπως υποστηρίζει η συντριπτική τους πλειοψηφία. Την ίδια ώρα το 39,8% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. 

Πριν κλείσουν δύο μήνες από τις εθνικές εκλογές και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η ΒΕΡΓΙΝΑ TV καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW και για πρώτη φορά και κατ'  αποκλειστικότητα έφερε στο φως το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015  η εκπομπή του  Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, οι πολίτες σε ποσοστό 50,5% δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία διαπραγμάτευσης μέχρι σήμερα, ενώ δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις
προεκλογικές της δεσμεύσεις σε ποσοστό 58%. 

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι η Κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα, απλώς της άλλαξε όνομα.Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,8%

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του αγγίζοντας το 39,8% ενώ η ΝΔ φαίνεται πως χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών φτάνοντας το 17%. Η Χ.Α. διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 5,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει νέες απώλειες μειώνοντας το ποσοστό του στο 3,2%Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

•    ΣΥΡΙΖΑ  39,8%
•    ΝΔ          17,0%
•    Χ.Α.          5,7%
•    ΠΟΤΑΜΙ   4,2%
•    ΚΚΕ          5,1%
•    ΑΝΕΛ        4,8%
•    ΠΑΣΟΚ      3,2%Θετική η πλειοψηφία σε επενδύσεις σε μεταλλεία

Υπέρ των ξένων επενδύσεων στο μεταλλευτικό κλάδο, εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) στο δείγμα της Μακεδονίας ενώ 25% έχουν αρνητική στάση. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό 23%, δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να πάρει θέση.

H ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα είναι πανελλαδική και διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview τηλεφωνικά το διήμερο 16/3  έως 17/3  2015, σε δείγμα 1.000  ατόμων.