Θετική ψήφο έδωσε, σήμερα, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.


Η Υφυπουργός ενημερώθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για τις επικείμενες δράσεις του Οργανισμού, αλλά και για τους στόχους της ΔΕΘ κι όταν ήρθε η ώρα των δηλώσεων, τόνισε:

"Θεωρούμε, ότι ο τρόπος λειτουργίας και η οργάνωση της ΔΕΘ-Hellexpo είναι ένα πολύ καλό υπόδειγμα για αυτά που πρέπει να πετύχουν οι άλλες διευθύνσεις και οργανισμοί της χώρας μας. Εκτιμάμε βαθύτατα το έργο και τα επιτεύγματα της Διοίκησης, που έχει καταφέρει σημαντικά αποτελέσματα, λειτουργώντας μάλιστα με ιδιωτικούς οικονομικούς πόρους, αποτελώντας πηγή εσόδων και όχι εξόδων για το ελληνικό κράτος".

Τα λόγια της κ. υφυπουργού πρέπει να ακούστηκαν... βάλσαμο στα αυτιά των διοικούντων τον διεθνή εκθεσιακό φορέα, οι οποίοι, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένουν να κριθούν από τη νέα κυβέρνηση, με τα ονόματα των διαδόχων να δίνουν και να παίρνουν (αλλά να μη φαίνεται πως "κερδίζουν στη στροφή")...

Η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης για το θεσμό της ΔΕΘ:

"Η νέα Συγκυβέρνηση αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία που έχει η  Διεθνής Έκθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εμπορίου. Με τη βοήθεια της ΔΕΘ αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, καθώς χιλιάδες είναι οι επισκέπτες και οι εκθεσιαζόμενοι από χώρες του εξωτερικού που μέσω της Έκθεσης αποκτούν επαφές και δεσμούς με το ελληνικό εμπόριο".