«Ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει. Ένας ζωντανός οργανισμός σαν τη ΝΔ πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.


Ειδικότερα, σημειώνει: «Θεωρώ ότι είναι ένα από τα θέματα που μπορεί και πρέπει να κουβεντιάσει το συνέδριο του κόμματος. Πιστεύω ότι προσερχόμαστε χωρίς κανένα ταμπού. Κρινόμαστε όλοι και μετά βεβαιότητος παραδεχόμαστε αυτά τα λάθη, τα οποία έχουμε κάνει. Με έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές να μιλάω για τη φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης, για τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Ταυτόχρονα, όμως, λέω ότι αυτή η κυβέρνηση επετέλεσε και ένα πολύ σημαντικό έργο. Κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, έκανε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έβαλε σε τάξη τα οικονομικά, πράγμα το οποίο το αναγνωρίζω δημοσίως και στον κ. Σαμαρά και στην κυβέρνησή του. Αλλά ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει. Ένας ζωντανός οργανισμός, σαν τη ΝΔ, πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα».

Αναφερόμενη στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη τονίζει: «Χρειαζόμαστε επειγόντως μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν η ελληνική κυβέρνηση από τη μια μεριά δεν σέβεται τα υπογεγραμμένα, δηλαδή έχει υπογράψει ο κ. Βαρουφάκης και μετά κρύβεται πίσω από τη δήθεν δημιουργική ασάφεια, προσβάλλοντας και τους εταίρους με τους οποίους υπέγραψε, αλλά πέραν αυτού μη τηρώντας τη δική του απόφαση. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Δηλαδή, δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο σε αυτή την ιστορία... Βεβαίως και υπάρχει πίεση από την άλλη μεριά. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Η άλλη πλευρά θεωρεί ότι από την ώρα που η Ελλάδα ζήτησε παράταση, ζήτησε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να αξιολογηθεί. Για να αξιολογηθεί θετικά και να πάμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης. Αυτό είναι η πραγματικότητα».

Σε ερώτηση για το ποια εισήγηση θα έκανε η ίδια στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Μπακογιάννη απαντά: «Θα του έλεγα "προχώρα σε μια έντιμη συμφωνία. Εμείς, η ΝΔ, θα σε στηρίξουμε αποφασιστικά", διότι πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα θα κάνανε το ίδιο, "μη διακινδυνεύσεις να τινάξεις τη χώρα στον αέρα"».
______________________________________________________________________
από το ΑΠΕ-ΜΠΕ