Καίριο πλήγμα σε οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων, που στερούν από το ελληνικό δημόσιο πολύτιμα έσοδα και προκαλούν οικονομική ζημία χιλιάδων ευρώ, κατάφερε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, συνέλαβε με έφοδο, στην περιοχή της Νικόπολης, τέσσερα μέλη σπείρας διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της «Σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» και της παράβασης του Νόμου περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα». 

Πρόκειται για τέσσερις ομογενείς, ηλικίας από 32 ως 39 ετών, οι οποίοι μαζί με άλλα δύο άτομα, τα οποία έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, από τις αρχές του 2014, διοχέτευαν παράνομα στην εγχώρια αγορά μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. 


Η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη και χρησιμοποιούσε άλλους ανθρώπους για να φέρνει τα λαθραία τσιγάρα, άλλους ως… υπεύθυνους αποθήκης κι άλλους ως διακινητές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες παρουσία εισαγγελέων, σε σπίτια, μάντρες και οχήματα  που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την αποθήκευση και μεταφορά των λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων. Βρέθηκαν 61.000 πακέτα σε βαν, 153.239 πακέτα σε υπόγειο σπιτιού κι άλλα 23.940 πακέτα σε τρέιλερ, που θα πήγαιναν σε μικροπωλητές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αναζητούμενων μελών της συμμορίας.