Στάση εργασίας προκηρύσσουν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι από τις 19 Φεβρουαρίου οι διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων που εμπλέκονται με το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης είχαν συνάντηση με τους κκ. Σκουρλέτη ( Υπουργό Εργασίας) και Σπίρτζη ( Αν. Υπουργό Υποδομών), αλλά μόλις σήμερα,  Παρασκευή 20/3 "ορκίζεται  -επιτέλους-  ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, ο οποίος θα επιλύσει (;) το γόρδιο δεσμό του έργου".

Υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι "την επόμενη Παρασκευή, 27/3 η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική προτίθεται να απολύσει πάνω από 100 εργαζόμενους από τον κατασκευαστικό κλάδο του έργου".

Όπως υπογραμμίζουν, "τα χρήματα για τις αρχαιολογικές εργασίες εξαντλούνται και ο ανάδοχος ΔΕΝ υπογράφει νέα συμπληρωματική σύμβαση, 25 εκατ. ευρώ παραμένουν δεσμευμένα και τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά. Εκατοντάδες απολυμένοι εργαζόμενοι περιμένουν στο ακουστικό τους για επαναπρόσληψη και μαζί τους όλη η πόλη για να μάθει τι θα απογίνει το πολύπαθο έργο. Καμία γνωστή πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία προκειμένου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι η Αττικό Μετρό και  ο Ανάδοχος κα να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση".

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι "όλοι συμφωνούν πως πρέπει το Μετρό Θεσσαλονίκης να γίνει. Κανένας – ειδικά από όλους όσους έχουν πολιτική θέση - δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ουσιαστική κίνηση. Τα λόγια κύριοι είναι εύκολα. Από τις πράξεις όμως κρίνεστε όχι από τις προθέσεις. Αυτό είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το πιο γνωστό ανέκδοτο με δύο λέξεις που χαρακτηρίζει την πόλη μας", καταλήγουν.

Σε μια τελευταία προσπάθεια "αφύπνισης των φορέων της πόλης", οι εργαζόμενοι προκηρύσσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου και καλούν τους πολίτες της πόλης να ενημερωθούν "για τις υπόγειες αλήθειες του έργου".