efimerida_diabazei_01

Τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας φιγουράρουν στα πρώτα θέματα των σημερινών (Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015) εφημερίδων, εκτός των οικονομικών θεμάτων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έκρηξη ανεργίας

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, “νέα αύξηση κατέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο η ανεργία στη Μακεδονία, η οποία -μαζί με την Αττική- κατέχει το πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ με ποσοστό 27,3%, ενώ πάνω από τους μισούς νέους παραμένουν άνεργοι. Στην παραγωγική ηλικία των 25 - 34 ετών το πανελλαδικό ποσο-στό της ανεργίας είναι 35%”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρίξτε με. Δεν φεύγω"

Η εφημερίδα γράφει ότι "«ρίξτε με, δεν φεύγω» είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας ότι οι αντιδράσεις θα ήταν μετρημένες στα δάχτυλα".

ΕΘΝΟΣ: "Οι αγρότες πληρώνουν τα «δώρα» Χατζηγάκη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον λογαριασμό ύψους 327 εκατ. ευρώ από το «πακέτο Χατζηγάκη» με τις παράνομες αποζημιώσεις καλούνται να πληρώσουν 700.000 αγρότες, σύμφωνα με ντιρεκτίβα της Κομισιόν. Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση του προστίμου και για την εξαίρεση συνταξιούχων και μικρών αγροτών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ρότσιλντ: «Ξεκίνησε η παγκόσμια κατάρρευση»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Σάρκα και Οστά» ετοιμάζονται να πάρουν όλα τα σενάρια περί καταστροφής και κατάρρευσης της Παγκόσμιας Οικονομίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόντρες στη Ν.Δ. για Συνέδριο και επόμενη μέρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπέρ της διεξαγωγής Εθνικής Συνδιάσκεψης και όχι Εκτάκτου Συνεδρίου τάχθηκε ο Α. Σαμαράς, που συγκροτεί 15μελή επιτροπή και προαναγγέλλει αλλαγές στις δομές του κόμματος. Ντόρα, Δένδιας έθεσαν εμμέσως θέμα ηγεσίας. Στο στόχαστρο το επιτελείο του προέδρου".

ΕΣΤΙΑ: "Εις ώτα μη ακουόντων η επιστολή Forbes"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Steve Forbes , πρόεδρος της εταιρείας Forbes που εκδίδει το παγκοσμίου φήμης ομώνυμο περιοδικό και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το προεδρικό χρίσμα τα έτη 1996 και 2000, εδημοσίευσε προχθές ανοικτή επιστολή προς τους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη".

Η ΑΥΓΗ: "Σπρώχνουν στην έξοδο τον Σαμαρά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανοιχτή σύγκρουση από χθες στη Ν.Δ. για την ηγεσία και την «ταυτότητα» του κόμματος, στον απόηχο της εκλογικής ήττας. Το φημολογούμενο τις προηγούμενες ημέρες «μορατόριουμ» στο εσωτερικό του κόμματος αποδείχθηκε προσδοκία μάλλον της πλευράς Σαμαρά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το μαρτύριο της σταγόνας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι κρατάει κλειστούς τους κρουνούς της χρηματοδότησης, σε πλήρη εναρμόνιση με το Βερολίνο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρία «όχι» και ένα «ναι» Ντράγκι"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ηχηρά «όχι», αλλά κι ένα σιωπηρό «ναι» απάντησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο αίτημα της Αθήνας για χρηματοδότηση, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από το Δημόσιο εντός του Μαρτίου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυρά βουλευτών με αμφισβήτηση Σαμαρά

Η εφημερίδα παρουσιάζει τα όσα έγιναν χθες, στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, με το αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη για συνέδριο και την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για Εθνική Συνδιάσκεψη.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ρευστότητα με το σταγονόμετρο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ αύξησε το όριο χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος από τις ελληνικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εκφοβίζουν το λαό για να αποδεχτεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "για μια ακόμη φορά, η κάλυψη του λεγόμενου χρηματοδοτικού κενού και των ποσών που απαιτούνται για την αποπληρωμή του χρέους χρησιμοποιείται από την ΕΕ, αλλά και από την κυβέρνηση για τον εκφοβισμό του λαού, προκειμένου να αποδεχτεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γυρίζει σελίδα η Ευρώπη. Για πρώτη φορά χωρίς την Ελλάδα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάθε μήνα, ξεκινώντας την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ρίχνει στην αγορά της ευρωζώνης, πλην Ελλάδας, 60 δισ. ευρώ. Ο Nτράγκι είπε «όχι» σε όλα τα ελληνικά αιτήματα και τόνισε ότι για να διευκολυνθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεσογειακή διατροφή καλύτερη από άσκηση

“Η μεσογειακή διατροφή μας προστατεύει περισσότερο απ’ ό,τι η γυμναστική από την καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου της Αθήνας. Όσοι ακολουθούν τη δίαιτα με φρέσκα ψάρια, φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 47%”, υποστηρίζει η εφημερίδα!

ESPRESSO: Νύχτες του δράκου

Η εφημερίδα δίνει συνέχεια στο θέμα του παιδόφιλου με το βαν.

Kontranews: "Τσακίστε τον Τσίπρα. Για να φοβηθούν Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί και Γάλλοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εφαρμόζοντας πιστά τη φασιστικού τύπου οδηγία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, για πρόκληση πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, ως μέσο εκβιασμού και αποδόμησης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο Μάρτιο Ντράγκι κλείνει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης των τραπεζών, με πρόσχημα ότι τα κεφάλαια τα οποία μπορούν να αντλήσουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες".

Star Press: Άνοιξαν στόματα

Στην εξαφάνιση του φοιτητή στα Γιάννενα αναφέρεται η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία “σε κομβικό σημείο (βρίσκονται) οι έρευνες” και χαρακτηρίζει “κρίσιμες” τις επόμενες ώρες. Προσθέτει πως αναβλήθηκε η κινητοποίηση που ήταν να γίνει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ευρώπη ανασαίνει η Ελλάδα ασφυκτικά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιστορική ημέρα για την Ευρωζώνη αναδεικνύεται η Δευτέρα 9 Μαρτίου, αφού τότε ξεκινά το πρόγραμμα εκτύπωσης χρήματος, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω αγορών ομολόγων (κυρίως κρατικών), ύψους 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα έως τον Σεπτέμβριο του 2016, ή έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί πειστικά προς τα συμβατά με τη σταθερότητα των τιμών επίπεδα (κοντά, αλλά κάτω από το 2%)".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρευστότητα με το σταγονόμετρο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "περισσότερο από... σαφής είναι η πιεστική συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, καθώς τόσο η με το σταγονόμετρο ρευστότητα από τον ELA για τις τράπεζες, που η αύξησή της αποφασίστηκε στα μόλις 500 εκατ. ευρώ, όσο και η υπενθύμιση δια στόματος Ντράγκι ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που ξεκινά τη Δευτέρα, επιβεβαιώνουν τη σκληρή στάση των δανειστών μας".