Απίστευτες καταστάσεις στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (εκδίδει στη Θεσσαλονίκη τον Αγγελιοφόρο, τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής και το περιοδικό Close Up). O πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της εφημερίδας... απείλησε εργαζόμενο!


Όπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, ο εργαζόμενος διαμαρτυρήθηκε επειδή ήταν... ο μόνος που δεν πληρώθηκε (με καθυστέρηση, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι) και, αντί χρημάτων, εισέπραξε απειλές, για μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές!


Ως αυτόν που απείλησε τον εργαζόμενο, η ΕΣΗΕΜ-Θ κατονομάζει τον Β. Μπακατσέλο, πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης στην ΕΒΕ Α.Ε. "Ο ίδιος ο εργοδότης, που –όπως κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ το θιγόμενο μέλος της– συμπεριφέρθηκε με σκαιότητα, επικαλέστηκε για την ενέργειά του την προστασία της εργασιακής ειρήνης στην επιχείρηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης! 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει στον εκπρόσωπο της επιχείρησης ότι "ενέργειες όπως αυτή δυναμιτίζουν στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος το κλίμα που με προσωπικές θυσίες έχουν διατηρήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ανεχόμενοι καθυστερήσεις μηνών στην καταβολή μισθοδοσίας, με στόχο να προστατεύσουν την εφημερίδα, την οποία ο ίδιος ο εργοδότης με ανάλογες συμπεριφορές απαξιώνει". Επίσης, "καθιστά σαφές ότι θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματα τόσο του εργαζομένου που απείλησε ο κύριος Μπακατσέλος όσο και όλων των υπολοίπων στο εκδοτικό συγκρότημα της ΕΒΕ ΑΕ".