Στη 1.30 μ.μ. αναμένεται, στη Θεσσαλονίκη, η αποστολή της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Και για τις 7 μ.μ έχει προγραμματιστεί η... εμφάνισή της, στο Παλατάκι της Πυλαίας.



Εκεί όπου άλλη μία ομάδα που εφέτος κάνει περήφανους τους ΠΑΟΚτσήδες, αυτή του μπάσκετ, θα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

Χθες βράδυ, μετά τα πανηγύρια στο κλειστό της Σύρου και στα αποδυτήριά του, η ομάδα επέστρεψε στο ξενοδοχείο, δείπνησε, οι παίκτες ετοίμασαν τα πράγματά τους και… ξεπόρτισαν. Το πρόγραμμα είχε ξενύχτι για τα επινίκεια και το ραντεβού ήταν στις 4 τη νύχτα για να πάρουν το καράβι για την Πειραιά! Από τον Πειραιά η αποστολή θα φύγει για το αεροδρόμιο και γύρω στη 1.30μμ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Κουρνέτας ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του μεγάλου τελικού, καθώς με το σημερινό έφτασε τα 7 Κύπελλα στην καριέρα του!

Στην κατά τα φαινόμενα τελευταία του χρονιά στο βόλει, ο Κουρνέτας αναδείχτηκε MVP και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, αποθεώνοντας τον ΠΑΟΚ για τις στιγμές, που του προσφέρει φέτος…

“Για μένα είναι κάτι απίστευτο, το καλοκαίρι ήμουν ένα βήμα από το να σταματήσω το βόλεϊ, όμως ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ και συνέχισα. Τα συναισθήματα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ ιδιαίτερα, έχουμε δεθεί πολύ σαν ομάδα, είμαι πολύ τυχερός, που είμαι σ΄ αυτή την ομάδα. Αυτή μάλλον είναι η τελευταία μου χρονιά” είπε ο Κουρνέτας, που επισήμανε ότι “παίχτηκε ένας πολύ μεγάλος τελικός κι εμείς δείξαμε χαρακτήρα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να κάμψεις αυτή την ομάδα, που έχει νοοτροπία πρωταθλητή”.

“Παίξαμε σαν ομάδα, γράψαμε ιστορία για τον ΠΑΟΚ, κατακτώντας το Κύπελλο. Θα το πανηγυρίσουμε και την άλλη βδομάδα επιστρέφουμε στον άλλο μας στόχο, που είναι το πρωτάθλημα” είπε ο Γκόμεζ, που έδειξε ότι μπορεί τα χρόνια να παιρνούν, αλλά παραμένει παίκτης μεγάλης κλάσης.

“Από την ώρα, που ήρθαμε στο νησί, ξέραμε ότι αν παίξουμε καλά, θα το πάρουμε. Σ΄ αυτά τα ματς δεν μετράει τόσο η τακτική, όσο η καρδιά, κι εμείς καρδιά είχαμε. Αξίζουμε και κάτι καλύτερο” συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Παντακίδης.

“Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, πιέσαμε στο σερβίς, χαλάσαμε την υποδοχή του Ολυμπιακού, βγάλαμε καλύτερα μπλοκ. Θέλαμε πάρα πολύ το Κύπελλο, αλλά η ικανότητα κρίνει τους τίτλους. Αν το έπαιρνε όποιος το ήθελε, θα μπορούσαν να το πάρουν πολλοί” είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης.






Η αναγνώριση για τον ΠΑΟΚ, πάντως, ήρθε από τον αντίπαλο προπονητή.

“Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και κατέκτησε επάξια το τρόπαιο. Ήταν καλύτεροι στο μπλοκ, ήταν μεγάλη η διαφορά, ενώ τελείωσαν πολλές δύσκολες μπάλες. Το ήθελαν περισσότερο. Ήταν σκληρός αγώνας, κάναμε την προσπάθειά μας, θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση, εκεί φαίνεται περισσότερο το “θέλω” μιας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πολύ δύναμη και αποφασιστικότητα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, στόχος είναι το πρωτάθλημα δεν το συζητάμε, ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά έχουμε δρόμο αρκετό” είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης.

Για την... ιστορία να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος και στην πραγματικότητα δεν άφησε ποτέ τον Ολυμπιακό να πιστέψει θα κατακτήσει και φέτος το τρόπαιο.

Ακόμη και στο δεύτερο σετ, το οποίο το έχασε, ο ΠΑΟΚ είχε δύο φορές σετ μπολ, αλλά δεν κατάφερε να το τελειώσει. Το τελείωσε στα επόμενα δύο…

Τα σετ : 25-21, 26-28, 25-22, 25-22.