Στα δύο σπάει ο Μπουτάρης την αντιδημαρχία Οικονομικών και Ανάπτυξης, μετά τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε κατά του πρώην αντιδημάρχου Χασδάι Καπόν και την παραίτησή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σκέφτεται να χωρίσει στα δύο την αντιδημαρχία, όπως είχε κάνει και παλιότερα, με τους κ.κ. Αρβανίτη και Καπόν. Αυτήν την φορά, ακούγεται πως την αντιδημαρχία Οικονομικών θα αναλάβει η Γεωργία (Γιούλη) Ρανέλα και την αντιδημαρχία ανάπτυξης ο Πέτρος Λεκάκης. Και οι δύο είναι τραπεζικοί υπάλληλοι (η πρώτη στην Πειραιώς κι ο δεύτερος στη Γιούρομπανκ).

Οι εξελίξεις στην "Πρωτοβουλία" θα συζητηθούν σήμερα, πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που είναι προγραμματισμένη για τις 4 μ.μ. Ουσιαστικά η σύγκλισή της ήταν πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και, εκ των ιδρυτών της παράταξης Μπουτάρη, Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Μάλιστα, ενόψει της συνεδρίασης, ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε και συζήτησε με τον Ανδρέα Κουράκη, επίσης συνιδρυτή της "Πρωτοβουλίας", πρώην αντιδήμαρχο, που είχε μείνει εκτός αντιδημαρχιών πριν έξι μήνες.

Αμέσως μετά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται πως το θέμα θα "σηκωθεί ψηλά" από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης αναρρώνει από οξεία αμυγδαλίτιδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάρει θέση.