«Πρεμιέρα» με «Λίμνη των Κύκνων»  για την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, που οργανώνουν το Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής, με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών.


Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει το φιλανθρωπικό έργο του Ερυθρού Σταυρού και για την ενίσχυσή του αποφάσισε κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, να συνδράμει στη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων, που θα διατεθούν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ήδη έχουν τοποθετηθεί δύο stands σε εμφανή σημεία στις εισόδους των δύο κτιρίων του Μεγάρου αντίστοιχα, και οι Θεσσαλονικείς που θα προσέρχονται για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν οικονομικά στους κουμπαράδες, που φέρουν το σήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της εκστρατείας θα γίνει αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου στην πρεμιέρα της «Λίμνης των Κύκνων» των μπαλέτων στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης, ενώ η δράση θα διαρκέσει έως και τον Ιούνιο. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα οι δύο φορείς θα οργανώσουν από κοινού εκδηλώσεις, που θα αφορούν στην ενημέρωση για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και την εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διανέμει τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης σε όλη τη διάρκεια του έτους, όσο υπάρχουν άνθρωποι σε ανάγκη, στηρίζοντας συστηματικά τα εκατοντάδες καταγεγραμμένα περιστατικά της κοινωνικής του υπηρεσίας, στα οποία περιλαμβάνονται άτομα χωρίς εισόδημα, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες και άνεργοι.

Το Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ε.Ε.Σ. καλεί το κοινό να σταθεί για άλλη μια φορά αρωγός αυτής της προσπάθειας, καθώς η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο αποτελεί το πιο σημαντικό δείγμα  πολιτισμού της κοινωνίας μας.