Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις παραιτήσεις Ζέβρα και Καπόν προσπάθησε, πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.


"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι εσωτερικό θέμα", είπε σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα.

Για το θέμα της αποπομπής Ζέρβα, είπε: "Έχεις μια διαφωνία με βασικό αντιδήμαρχο, για βασικό θέμα. Τότε πρέπει ένας να παραιτηθεί. Ή ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος. Απλό. Που είδατε το πρόβλημα, δηλαδή, που συνδέσατε και το ένα με το άλλο";

Και πρόσθεσε: "Του τη ζήτησα εγώ την παραίτηση, αλλά από εκεί και πέρα δεν παύει να είναι ένας αγαπητός φίλος. Εδώ, με τον αδελφό μου χώρισα. Σε αυτά πρώτα έχει λόγο η δουλειά, πρώτο η Πρωτοβουλία και μετά όλα τα άλλα". 

Και τόνισε: "Με τους συναδέλφους στην Πρωτοβουλία, για θέματα που είναι βασικής δομής, αν διαφωνείς παραιτείσαι. Ή, αν είσαι στο Μεσαίωνα, τον... μαχαιρώνεις. Και δεν το ΄κανα για λόγους εκδικητικούς, επειδή είναι... ΠΑΟΚτσής".


Στην περίπτωση της παραίτησης του Καπόν, ο δήμαρχος άφησε το χιούμορ και μίλησε για τον παιδικό του φίλο: "Τον Καπόν τον ξέρω από μικρό παιδί. Τον γέννησα, που λένε. Ξέρω ότι δεν είναι άτιμος. Κι ότι, ό,τι έκανε, το επέτρεπε η τότε νομοθεσία, όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Δεν θα απολογηθώ για τον Καπόν Αλλά ξέρω το ποιόν του ανθρώπου. Είπα θα δούμε τι θα κάνουμε. Τι θέλετε να κάνω όταν έρχεται ο Καπόν και μου λέει για λόγους ευθιξίας εγώ παραιτούμαι; Του είπα Χασδάι μου, μαζί στο Γολγοθά, δεκτή η παραίτηση".

Όσον αφορά το διορισμό των νέων αντιδημάρχων, είπε: "Κι επειδή δε σταματάει η ζωή όρισα τους επόμενους. Επειδή είναι νέοι, πρέπει να τους δώσω την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά. Είναι μια ευκαιρία Η αντιπολίτευση δεν έχει αντιληφθεί πού ζει, ακόμα. Η Πρωτοβουλία τρέχει και δεν σταματάει", κατέληξε.