Αποχώρησε, από δημοτικός σύμβουλος, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, εκλεγμένος με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη" και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης.


"Θεωρήστε με ωσεί παρόντα. Προφανώς είμαι βουλευτής αυτής της πόλης. Οι πολίτες μ’ έστειλαν στη Βουλή για να εκπροσωπήσω τις ανάγκες τους. Αντιμετωπίζω σύγκρουση συμφερόντων. Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής κυβερνώντος κόμματος και, ταυτόχρονα, υπέρ της αυτονομίας και να μην το εκφράζεις με την ίδια τη στάση σου", είπε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο πριν από λίγο, δικαιολογώντας την απόφασή του να επιλέξει τη Βουλή, αντί του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο κ. Μηταφίδης υποστήριξε ότι "η δημοτική παράταξη δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται για λάθη και παραλείψεις, παρά το ότι έχει σχέση με το κυβερνών κόμμα".

Για τις διαφωνίες που είχε, με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, θύμισε αυτό που έλεγε ο πατέρας της διαλεκτικής, ο Ηράκλειτος: "Η σύγκρουση είναι πηγή της ανάπτυξης".

"Μας δίδαξε ήθος", είπε για τον (εκπαιδευτικό) αποχωρώντα δημοτικό σύμβουλο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 

"Έντιμο πολιτικό άντρα, που είχε πάντα το θάρρος της γνώμης που το εξέφραζε ανυπόκριτα σε κάθε θέμα", χαρακτήρισε τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Καλαφάτης. Όσο για τη διπλή του ιδιότητα -και βουλευτής- είπε πως σέβεται την άποψη του Τρ. Μηταφίδη, "αλλά αν, εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται πως μπορείς να τα καταφέρεις στο διπλό ρόλο", αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της πόλης.