Για την επέκταση της δανειακής σύμβασης θα ενημερωθούν, απόψε, στη Βουλή, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές όλων των κομμάτων.


Στη συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος σύμφωνα με το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφενός να δηλώσουν αν στηρίζουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αφετέρου αν θα στηρίξουν τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος θα ρίξει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αφού σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, αν υπάρξει συμφωνία στο Brussels group, «εκ των πραγμάτων η παράταση της δανειακής σύμβασης και η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου περνά στο περιθώριο».

Η διαδικασία δεν προβλέπει τοποθετήσεις βουλευτών, αλλά μόνον των επικεφαλής, με δευτερολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τριτολογία του πρωθυπουργού. Αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μία ώρα.

Χθες ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις στο Brussels group. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε ερωτήσεις για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και τα όσα έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας διαβεβαιώνοντας τα μέλη του οργάνου ότι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν ως έχουν και δεν έχει υπάρξει καμία μεταστροφή.