Τα οικονομικά, για άλλη μία φορά, στο επίκεντρο των σημερινών (Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015) πρωτοσέλιδων των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα πάθη της Ελλάδας"

Η εφημερίδα γράφει "τα δικά της πάθη βιώνει ήδη η Ελλάδα, προτού μπει η Εβδομάδα των Παθών, καθώς καθυστερούν επικίνδυνα οι αποφάσεις για το «ξεπάγωμα» μέρους της δανειακής βοήθειας προς τη χώρα μας, εξαιτίας της μετάθεσης του Eurogroup για την επόμενη εβδομάδα (πιθανώς για τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου)".

ΕΘΝΟΣ: "Το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δημοσιοποιεί, πιθανότατα εντός της εβδομάδος, το υπουργείο Παιδείας. Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα. Θα έχουν όμως τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και σε ένα 5ο μάθημα-μπαλαντέρ, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο με σχολές και από 2ο επιστημονικό πεδίο. Το νέο σύστημα θα ισχύσει στις Πανελλαδικές του 2016".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γερόντισσα: Τι μου είπε ο Αγιος Πορφύριος για τη σωτηρία της Ελλάδας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μαρτυρία - ντοκουμέντο από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Μακρινου (στα Μέγαρα), αλλά και από πατέρα του Αγίου Ορους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται 2 έως 5 έτη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έως 5 έτη φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις πρόωρες συντάξεις, και το «μπλόκο» στην εθελούσια έξοδο από ΔΕΚΟ και τράπεζες".

ΕΣΤΙΑ: "Η χώρα οδηγείται σε Graccident"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συμπεριφορά της Κυβερνήσεως του Σύριζα δείχνει σαν να επιδιώκει η ίδια το ατύχημα, το λεγόμενο Graccident".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σύγκρουση στις κόκκινες γραμμές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διατεθειμένη να μην κάνει βήμα πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις εμφανίζεται η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες. Οι εταίροι, προσκολλημένοι στις νεοφιλελεύθερες εμμoνές τους, αξιώνουν μέτρα που οδηγούν σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων και σε μειώσεις στις συντάξεις".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διώξτε την αλητεία από τα γήπεδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυτό το Σαββατοκύριακο οι χούλιγκαν δεν περιορίστηκαν στο... παραδοσιακό πεδίο δράσης τους, αλλά αμαύρωσαν και πιο "αθώες" αθλητικές δραστηριότητες: τον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην AEK στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας και τον αντίστοιχο του βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στους "αιώνιους" Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Αγρίνιο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ασκήσεις ισορροπίας ενόψει συμφωνίας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με συνεχείς συσκέψεις, τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο εσωκομματικής συνεννόησης όσον αφορά τα μέτρα, για τα οποία η διαπραγμάτευση με τους δανειστές συνεχίζεται στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές, αλλά πιέζεται από τα προβλήματα ρευστότητας της χώρας".

ESPRESSO: Με έβγαλε στην πορνεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα  24χρονη που δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές τον φίλο της επειδή λειτουργούσε ως μαστροπός και "είχε φτάσει στο σημείο να βιάσει και τις δύο μικρότερες αδελφές της, ηλικίας 20 και 22 χρόνων, με σκοπό να τις εξωθήσει και αυτές στην πορνεία στο μέλλον"! Αναφέρεται στη δολοφονία 33χρονου, στις 4 Φεβρουαρίου, έξω από το νεκροταφείο του Δήμου Αχαρνών.

Kontranews: "Καρφώνουν τους λαδωμένους πολιτικούς οι γερμανικές πολυεθνικές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντρομες από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει δικαστικά αποζημιώσεις μαμούθ για τη λεηλασία που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου χρήματος από τις συμβάσεις που αποτέλεσαν προϊόν συναλλαγής οι γερμανικές εταιρείες εμφανίζονται αποφασισμένες να καρφώσουν τους λαδωμένους Ελληνες πολιτικούς που διαχειρίστηκαν τα μαύρα ταμεία και να επιστρέψουν τις μίζες με αντάλλαγμα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό".

Star Press: Κορίτσι γέννησε η Ελένη

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "ευτυχισμένη και με δάκρυα σία μάτια η Ελένη Μενεγάκη κράτησε oris 9:50 χθες το βράδυ στην αγκαλιά, την κόρη της, το τέταρτο παιδί της, που έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή, γράφοντας έτσι το τελευταίο επεισόδιο του πλέον δημοφιλούς σίριαλ των ημερών «Γεννάει η Μενεγάκη»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δράσεις για «αναπτυξιακό σοκ»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί νέα διευθέτηση, τονίζει με συνέντευξή του στη «Ν» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας, ενώ υπογραμμίζει πως η οικονομία χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό σοκ»".