Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες προβλέπεται ο καιρός σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 


Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ, θερμοκρασια από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία πνέει από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική, θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασια σε μικρή πτώση στα βόρεια.