Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, θα προστατευθεί το περιβάλλον και θα διαφυλαχθεί το συμφέρον του Δημοσίου. Αυτές οι τρεις είναι οι αρχές που θα ακολουθηθούν στις εξορύξεις χρυσού, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής  Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, την οποία αποτελούσαν οι Γιώργος Ζουμπάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερισσού, Κώστας Ευθυμίου, Χρήστος Αδαμίδης και Θανάσης Κρομμύδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Ενέργειας Αποστόλης Αλεξόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα τόνισαν ότι η επιχείρηση «Ελληνικός Χρυσός» στηριγμένη σε αποφάσεις αδειοδότησης της προηγούμενης κυβέρνησης, των οποίων αμφισβητείται η νομιμότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές. 

Επίσης παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις τραγικά αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση των εργασιών και η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας της «Ελληνικός Χρυσός» τόσο στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, όσο και στις γενικότερες αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.  

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε πως είναι αποφασισμένος να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της  νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. 

Για το σκοπό αυτό διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις. Παράλληλα πρόσθεσε πως το κάθε βήμα που θα κάνει το υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι πάντα στέρεο, τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό.