??K`- ? MLý?E`??????????(EUROKINISSI/?????????

Οικονομικά –και σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015- τα περισσότερα θέματα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, με κάποιες από αυτές να τονίζουν ιδιαίτερα τις χθεσινές ανακοινώσεις της προέδρου της Βουλής.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επικίνδυνες εφημερίες για παιδιά-ασθενείς!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “επισφαλείς και επικίνδυνες είναι οι εφημερίες για τους μικρούς ασθενείς που διακομίζονται στην Α΄ Παιδοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπως ανέφεραν κατά την προφορική ενημέρωση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, οι γιατροί της Θεσσαλονίκης”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λαθραίοι και μοιραίοι

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην περίοδο του Γ. Παπανδρέου έχει τις ρίζες της η επίμαχη εγκύκλιος, με την υπογραφή του υποστράτηγου Γ. Νίτσα, για το θέμα των παράνομων μεταναστών, που προκάλεσε πολιτικά Ρίχτερ αλλά και καταγγελίες εις βάρος της ηγεσίας της Ν.Δ., για «επιστημονική προβοκάτσια σε γόνιμο έδαφος» κατά της κυβέρνησης..."

ΕΘΝΟΣ: Δώστε & διαγράψτε πρόστιμα στην Εφορία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση-εξπρές με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία. Προβλέπεται ακόμα και ολική διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της αρχικής οφειλής μέχρι το τέλος Μαρτίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις «όσο όσο» για να μαζέψουν έσοδα

Η εφημερίδα γράφει ότι "διαδικασίες-εξπρές έως τέλη Μαρτίου με μερική ή ολική διαγραφή προσαυξήσεων για όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ψαλιδίζουν τις προσαυξήσεις αλλά όχι το κεφάλαιο για οφειλές έως 31.12.2013 από χαράτσι ΔΕΗ και φόρο εισοδήματος για ένταξη έως τέλος Απριλίου. Για τις 100 δόσεις θεσπίζονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με ελάχιστη δόση 20 ευρώ και αυξημένες εκπτώσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εφραίμ: Πω πω τι θα περάσουμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η φωτισμένη μορφή του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Οπλιστείτε με Πίστη αγαπητοί αναγνώστες. Ο πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκινάει!"

ΕΣΤΙΑ: Ανεκδιήγητοι ερασιτέχνες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κυβερνήσεως Τσίπρα είναι ο ερασιτεχνισμός των μελών της. Οι άνθρωποι, πέραν του ότι εξακολουθούν να ζουν στα σύννεφα, δεν μπορούν να διαχειρισθούν τίποτε".

Η ΑΥΓΗ: Μάχη σε όλα τα μέτωπα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολυμέτωπη μάχη δίνει η ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται το σχέδιο με τις έξι μεταρρυθμίσεις, το οποίο θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Ευρωπαίους ομολόγους του".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εχει η Ζωή γυρίσματα

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιμένει στο ζήτημα της μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θέτοντας επιπλέον και θέμα εγκυρότητας των «μνημονιακών» νόμων που έχουν ψηφιστεί κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου προειδοποίησε χθες ότι θα αναλάβει άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό αφορά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια και έχουν πάρει λιγότερες από 151 ψήφους με απόντες τους νεοναζί της Χ.Α.".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετέωρο το μεταναστευτικό

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην απόσυρση της προχθεσινής επίμαχης εντολής για την απελευθέρωση όλων των μεταναστών που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης, ανεξαρτήτως του χρόνου εγκλεισμού τους, αλλά και της «διορθωμένης» εκδοχής της, οδήγησαν οι αντιδράσεις τόσο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της αντιπολίτευσης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Casus Belli τα αποθεματικά μας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δήμαρχοι διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι “δε θα πληρώσουν οι ΟΤΑ τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης” και διεμήνυσαν από την Ξάνθη ότι, “ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις μας”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Τριπλασιάστηκαν οι παράνομοι μετανάστες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο αριθμός των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ενωση τριπλασιάστηκε το 2014 σε σύγκριση με το 2013, ανακοίνωσε χθες ο ευρωπαϊκός οργανισμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ (Frontex) από τη Βαρσοβία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός να διεκδικήσει όσα έχασε και όλα όσα δικαιούται

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής διαβίωση για όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας".

ΤΑ ΝΕΑ: Ραντεβού στην Αθήνα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρμουλα για την διέλευση τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, ακόμη και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναζητούν κυβέρνηση και εταίροι. Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο είναι προχωρημένες και φαίνεται να καταλήγουν σε ένα ολιγομελές σχήμα τεχνοκρατών από την πλευρά των δανειστών και σε μια εννεαμελή ομάδα από την πλευρά της κυβέρνησης".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ένα βήμα πιο κοντά η θεραπεία της αρθρίτιδας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “νέα μέθοδος με χρήση εμβρυικών βλαστικών κυττάρων έχει «εκπληκτικά» αποτελέσματα, δημιουργώντας νέο ιστό σχεδόν σαν καινούργιο, μετά από μόλις τρεις μήνες”.

ESPRESSO: H Άννα ξύνει πληγές, για Σαμαρά – Νταλάρα

Kontranews: Φασίστες κυβερνούν την Ευρώπη

Η εφημερίδα γράφει ότι "φασίστες κυβερνούν την Ευρώπη και είναι χειρότεροι από τον Μουσολίνι. Φορούν μαύρα πουκάμισα, έχουν εξαπλωθεί παντού και είναι πιο επικίνδυνοι από το φασισμό".

Star Press: Εγώ πήρα τηλέφωνο στη σχολή

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο βουλευτής που πήρε τηλέφωνο στα ΤΕΙ Ιωαννίνων, πριν την εξαφάνιση του φοιτητή, ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος υποστηρίζει πως το τηλεφώνημα δεν έγινε “για τον Βαγγέλη”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πληρώστε και σώστε

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση-εξπρές με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου ενεργοποιεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος Μαρτίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ηξεις αφήξεις για τρίτο πακέτο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "διατηρείται το σκηνικό πιέσεων και ασάφειας όσον αφορά το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση και αβεβαιότητα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της".